Nagy valószínűséggel a dobogón zártunk

Frissítés: 2019-02-25 14:24:08

A csütörtök esti, debreceni rangadó másnapján újra az újpesti együttessel találkoztak a mieink. A pénteki összecsapás tétje a dobogós helyezések eldöntése volt, a hazai csapat az ezüstérmes pozíció bebiztosítására hajtott, de az egyetemisták előtt is nyitva állt az előzés lehetősége.

Az 1. harmadot nagy iramban kezdték a lila-fehérek. Vincze Péter Tamás már a 2. percben a büntetőpadra kényszerült, az emberfórt pedig gólra váltották a házigazdák, Sikorcin talált be közelről. 04.48-nál Novotny-t is kiültették, az UTE rohamozott, de ezúttal jól zárt a debreceniek védelme. Az első percek nyomása után kiegyenlítődött a játék, de a két kapuvédő közül Hetényi Zolinak akadt több dolga. A folytatásban egy korongszerzés után Izacky perdítését Novotny küldte rá, majd újra a cseh támadó veszélyeztetett, Duschek azonban mindkétszer a helyén volt. A harmad végéhez közeledve Izacky játszotta magát tisztára, el is lőtte a pakkot, Duschek nagy helyzetben hárított.



A 2. játékrész elején Huba kapott 2 percet, a mieink azonban nehezen boldogultak a felállással, a lila-fehér védők rendre kilövöldözték a harmadukból a korongot. 25.17-nél újra emberelőnybe kerültek az egyetemisták, az újpesti csapatból ezúttal Feketét hozták ki. A fórt gyorsan ki is használták a mieink, Turcotte lőtte be Németh Attila átadását. 30.17-nél Varga Arnold került a büntetőpadra, három perccel később Brine is kivonta magát a forgalomból. Az emberelőnyös szituációkban sokat kezdeményeztek a mieink, de vagy a tömörülő újpesti védők, vagy Duschek Dávid állták útját a gólszerzésnek. 34.56-nál Turcotte és Huba esett egymásnak, az újpesti játékos jégre vitte és öklözte a debreceni csatárt, ezért 2+2 percet kapott, míg Turcotte esetében 2 perc volt a verdikt. 36.42-nél egyszerre két kiállítást fújtak be ellenünk a játékvezetők; túl sok játékosunk volt a jégen és a pakkot is kilőttük a palánk fölött… Öt a három ellen támadhattak a hazaiak; a dupla fórt Hebar értékesítette. 38.18-nál Vincze is betalált 5 a 4 ellen, az emberhátrányos védekezésünk ezúttal kissé akadozott. 39.02-nél Ropret kapott két percet, az emberelőnyünket a szünet szakította félbe. A 2. harmadban jobbára kiegyenlített játék folyt a jégen, a góllövés terén viszont jobban teljesített a hazai együttes.

A 3. periódust emberfórban kezdték a mieink, de nehezen álltunk fel, keveset lőttünk kapura, végül kiegészült a hazai csapat. 47.12-nél egy szükségtelen szabálytalanság nyomán Antal Arnold töltött két percet a büntetőpadon, majd az 51. percben Vincze Péter Tamást is kiszórták. 52.24-nél Csanyi használta ki az emberelőnyt, három góllal elléptek a lila-fehérek. A hátralévő percekben csendesen csordogált a mérkőzés, alig történt említésre érdemes esemény.

A mérkőzés valamennyi gólja emberfórban esett. Míg a mieink egy emberelőnyt váltottak gólra, addig a rendkívül agresszíven hokizó újpestiek négyet, ezzel meg is nyerték a mérkőzést, amiben a 36.42-nél kapott dupla fórjuk döntő szerepet játszott. Győzelmével az UTE a felsőház 2. helyén fejezte be a középszakaszt, minden valószínűség szerint a mieink zárnak a bronzérmes pozícióban, hacsak az FTC nem szenved fölcsuszamlásszerű vereséget Csíkszeredában. Bármi is legyen az eredménye annak a találkozónak, az egyetemista csapat kiválóan szerepelt az ERSTE Liga alap- és a középszakaszában egyaránt, amiért elismerés és köszönet jár a csapat játékosainak, stábjának, mindenkinek, aki segítette a nagyszerű eredmények elérését! Köszönjük a gólokat, a sok szép élményt, csak így tovább fiúk!

UTE – DEAC 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
Gólszerzők: Sikorcin, Hebar, Vincze és Csanyi, illetve Turcotte

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-02-23 10:30:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS