Három pontra hajtunk vasárnap

2019-02-02 11:08:00

Az ERSTE Liga csütörtöki játéknapján a mieink nagyszerű játékkal fektették két vállra a Csíkszeredát, ezzel megszerezték első pontjaikat a középszakaszban.

Pénteken az egyetemisták nem léptek jégre, míg a látótávolságban helyet foglaló UTE és a Brassó is újabb meccset játszott. Nem véletlen, hogy a debreceni szimpatizánsok árgus szemekkel figyelték, mit alkotnak a közvetlen vetélytársak. Az UTE-Csíkszereda derbi az 59. percig gól nélküli döntetlenre állt, akkor a lila-fehérek megszerezték a vezetést, a csíkieknek pedig már nem maradt ideje az egyenlítésre. Az FTC-Telekom viszont jobb véghajrával nyert a Farkasok ellen, akik így előzési távolságban maradtak a mieinkkel szemben. Vasárnap tehát újabb „hat pontos” találkozó következik; a debreceni együttes a rendes játékidőben kiharcolt győzelem esetén egy helyet biztosan előre lép a ranglétrán, ellenkező esetben viszont a kék-sárgák kerülnek jelentős előnybe.



Közismert tény, hogy a szervezett hokit játszó brassói együttes kerete igen erős, kiváló légiós játékosokkal rendelkeznek, akik akár egyedül is képesek mérkőzéseket eldönteni. A góllövőlistát például Tendler vezeti, aki a kanadai táblázaton is előkelő helyen szerepel. A Corona ugyanakkor meglehetősen rapszodikus csapat, akik képesek beleszaladni méretes zakókba is, legutóbb csütörtökön egy hetest kaptak az újpestiektől. A fegyelem terén sem állnak túl előkelő helyen, az „erős emberük”, Carlson eddig 110 percet töltött büntetésben, Peretyagin pedig a FTC elleni meccs lefújása után szedett össze egy 20 perces nagybüntetést. A mieinknek nyilván nem szabad arra számítani, hogy a Brassó hibázásai fognak kisegíteni minket, a Corona, két vereséggel a háta mögött nyilván ellenünk akarja kiköszörülni a csorbát.



Az egyetemistáknak a saját játékukat kell játszani, amelyről már többször (legutóbb éppen a Szereda ellen) bebizonyosodott, hogy a legjobbak ellen is sikerre vezethet. A kiváló kapusteljesítménnyel támogatott fegyelmezett és elszánt védekezés, valamint a kreatív támadó játék lehet a kulcs az újabb győzelemhez, feltéve, hogy ismét sikerül a saját hibákat minimalizálni. Mint a középszakaszban mindig, ezúttal is roppant fontos megmérettetés következik, melynek eldöntésében kiemelt szerep juthat a közönségnek is. A „nagyérdemű” nyilván a csíkiek ellen mutatott nagy tempójú, eredményes hokit szeretné viszontlátni, ám ehhez szükség van az ő segítségükre is. Hívjuk és várjuk lelkes szurkolókat, jöjjenek minél nagyobb számban; biztassák, támogassák a fiainkat!

DEAC vs Corona Brasov
2019.02.03. (vasárnap) 18:30
Debreceni Jégcsarnok



=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-02-02 11:08:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nagy visszatérők

Admin * 2018-06-05 14:39:00

Responsive image
Ők biztosan maradnak

Admin * 2019-04-29 09:15:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS