Erdélyből nem jöttek a pontok

Frissítés: 2019-01-29 11:37:57

Január 28-án játszotta le erdélyi túrájának második összecsapását a DEAC együttese. Két nappal korábban, Szeredában kevésen múlott a pontszerzés, így a debreceni szimpatizánsok abban reménykedtek, hogy a pontgyártást Brassóban kezdjük meg.

Polc Patrik kezdett a hazai kapuban, míg az egyetemistáknál némi meglepetésre Gönczi Lajos kapott bizalmat. A Brassó kezdte jobban a találkozót, többet támadtak, gyorsan emberelőnybe is kerültek; a 4. percben a játékvezetők kicsit könnyű síppal fújtak be egy gáncsolást Salló Barnánál. Kerek 20 másodperccel később a brassóiak gólra váltották a fórt, Dorofeev talált be; volt forgalom a mieink kapuja előtt, Gönczi nem sokat látott. 07.21-nél a Farkasoktól Nagy István került a büntetőpadra, a vendégelőny azonban kimaradt. Nem találta a játékát az egyetemista csapat, a helyzeteiket nem igazán tudták lövésekkel befejezni. Az utolsó percben Mihály Árpád maradt üresen a debreceniek harmadában és kapásból belőtte Carlson átadását.



A 2. harmad nagy részében kiegyenlített játék folyt a pályán, egyre inkább magukra találtak és egyre veszélyesebben játszottak a mieink. A 29. percben Turcotte és Carlson kezdtek kakaskodni, de mindketten megúszták 2 perces kisbüntetéssel. Rövidesen szépített a debreceni gárda; 36.34-nél Kovács Bronson bombájával látótávolságba került a vendégcsapat. A 39. percben Bors ült ki a büntetőpadra, de az emberelőnyt sajnos nem tudtuk gólra váltani.

A 3. harmad elején Kovács Bronsont állították ki, a brassói fórt 55.08-nál Lidhammar értékesítette, az egyetemisták védői nem érkeztek időben. A mezőnyben továbbra is jól hokiztak a mieink, 58.50-nél mégis a Brassó növelte az előnyét; korongot vesztettünk a kapunk mögött, a visszajátszásból Tendler szerzett gólt, amivel el is dőlt a mérkőzés.


fotók: Corona Brasov

Két harmadon keresztül a mezőnyben egyenrangú partnerei voltunk a hazai csapatnak. A góllövéssel sajnos ezúttal is hadilábon álltunk, a Brassó viszont gólokkal büntette a mieink által elkövetett hibákat és ezzel otthon tartotta a 3 pontot. A debreceni kapuban Gönczi Lajos szépen helytállt, 92,45 %-os hatékonysággal védett. A jövő héten hazai találkozók következnek, csütörtökön a Csíkszereda, vasárnap a Brassó látogat Debrecenbe. Nincs más hátra; az Erdélyben hagyott pontokat hazai jégen kell visszaszerezni.

Corona Brasov vs DEAC 4-1 (2-0, 0-1, 2-0)
Gólszerzők: Dorofeev, Mihály Á., Lidhammar és Tendler, illetve Kovács Br.

= Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-01-29 11:15:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS