Pozitív várakozások a középszakasz küszöbén

2019-01-25 14:57:00

Izgalmas és mozgalmas időszak előtt áll a DEAC ERSTE Ligás együttese, január 26-án, szombaton a bajnokaspiráns Csíkszereda otthonában kezdik el a menetelést a középszakaszban, két nappal később pedig már egy újabb erdélyi rivális, a Corona Brassó elleni mérkőzés következik. A csapat előtt álló feladatokról és az esélyekről két meghatározó játékosunkat, HETÉNYI ZOLTÁNT és NÉMETH ATTILÁT kérdeztük.

- Két győztes mérkőzéssel zártátok az alapszakaszt, megállás azonban nincsen, az ERSTE Liga középszakaszában újabb kemény meccsek várnak a csapatra. Milyen elvárásokkal tekintetek előre, a soron következő feladatokra?

H.Z.: Pozitív várakozásokkal vágunk neki a középszakasznak, bár én személy szerint nem bántam volna, ha Brassóban kezdünk, mivel úgy egy kicsivel többet tudtunk volna pihenni. Péntek délután edzünk egyet Csíkkarcfalván, aznap este még lesz egy video elemzés is. Nagyon fontos, hogy jól indítsuk a középszakaszt, onnan szeretnénk majd építkezni, hiszen nyolc igen nehéz mérkőzés vár ránk, igen komoly csapatok ellen. Bár véleményem szerint ez a sorozat inkább az alapszakaszhoz tartozik, arra feltétlenül alkalmas lesz, hogy már a kezdésnél felmérjük, hol tartunk az alapszakasz sikeres lezárása után. Bízom a csapatban, a társaság motivált, jól dolgozunk elől, hátul úgyszintén, képesek vagyunk arra, hogy bárkit elkapjunk idegenben is. Részemről a védekező munkánk rendben van, ha mélységből időben visszaérnek a srácok, akkor nem lehet komoly gond. Ha viszont feláll az ellenfél a harmadunkban, akkor ki kell szorítani őket a kapu előtti térből, hogy csak távolról tudjanak lőni és a kipattanókra se érkezhessenek elsőként. Ez nyilván már a mezőnyjátékosok dolga, az enyém az, hogy kivédjem azokat a lövéseket, amelyek eljutnak a kapuig. Mindent összevetve én két győzelemmel szeretnék indítani; meg lehet csinálni, a csapat ennek megfelelően fog odaállni a kezdéshez.


HETÉNYI ZOLTÁN

N.A.: Az alapszakaszban sikerült kiharcolni, hogy bekerüljünk a felsőházba, a fő célt azonban a középszakaszban kell elérni, ahol már minden egyes pontnak kiemelt jelentősége van. Konkrétan az a célunk, hogy a hazai pálya előnyével indulhassunk neki a rájátszásnak. Ennek megfelelően készülünk az erdélyi túrára, ahol két kőkemény meccs vár ránk, Szeredában komoly nyomás várható a közönség részéről is. Nehéz lesz nyerni, de mindenképpen pontokat akarunk szerezni Csíkban és Brassóban is. Nem lehet tartalékolni az energiákkal, mindent bele kell adni a találkozókba. Feltétlenül újat kell majd mutatni az ellenfeleknek, legalábbis abban az értelemben, hogy egyszerűen és fegyelmezetten hokizunk az összes cserében, amit eddig nem sikerült minden alkalommal megmutatni. Minimalizálni kell a hibákat, valamint a kiállításokat is, mert elég sok kiállítást kapunk, ami különösen veszélyes lehet a középszakaszban. És nagyon fontos, hogy az eddigieknél is erőteljesebben támogassuk Zolit! A következő két meccsünk akár sorsdöntő is lehet az egész középszakaszra nézve, ezért égetően szükséges, hogy a túráról pontokkal térjünk haza, ami szerintem reális cél.


NÉMETH ATTILA

- Szűk két hét múlva a magyar válogatott EIHC tornán vesz részt Szlovéniában. Hogyan készültök az újabb válogatott szintű megmérettetésre?

H.Z.: Engem most nem hívtak be a keretbe. Szerintem szimpatikus döntés a szövetségi kapitány részéről, hogy minél több játékost szeretne megnézni, így mindenkinek megadja a bizonyítási lehetőséget.

N.A.: Bled-ben kőkemény meccsek várnak ránk, február 7-étől három nap alatt három mérkőzést kell játszanunk, ami nagy kihívás és nagy megterhelés lesz. A válogatott szereplés jelenleg még nem foglalkoztat, most az ERSTE Liga a fontosabb. Nyilvánvaló, hogy a lehető legjobb teljesítményt szeretném nyújtani a válogatottban is, bizonyítani akarok úgy a stábnak, mint saját magamnak. A bled-i tornán a szövetségi kapitány számos új játékost is meg kíván nézni. A dolgoknak ezen részével különben nem foglalkozom, szeretném megragadni azokat az esélyeket, amelyeket kapok.

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-01-25 14:57:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nagyszerű meccs, értékes győzelem

Admin * 2019-02-22 11:30:00

Responsive image
Daloga elköszönt Debrecentől

Admin * 2019-10-02 13:00:00

Responsive image
Ponterős támadót igazolt a DEAC

Admin * 2019-10-06 09:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS