Hatpontos rangadó szerdán

Frissítés: 2018-12-27 10:01:38

Két régi rivális, két jó formában játszó csapat találkozik december 26-án Debrecenben, a DEAC ellenfele ezen a napon az UTE együttese lesz.

A lila-fehérek szívósan kergetik, befogni azonban mostanáig nem tudták a mieinket, akik 31 meccsen megszerzett 63 ponttal az EL- tabella 4. helyét foglalják el. Az UTE közvetlenül utánunk helyezkedik el, az aktuális pontszámuk 58, ezt azonban kevesebb, pontosan 30 mérkőzésen érték el. A debreceni legénység december 2-a óta nem vesztett pontot (akkor történt az az ominózus kisiklás a Vasas ellen), de az UTE sem panaszkodhat, a legutóbbi hét meccsükből hatot megnyertek, csak a Fraditól szenvedtek vereséget.



A két vetélytárs játékerő szempontjából nagyjából azonos szintet képvisel, nem véletlenül játszanak gyakorta szoros mérkőzéseket. Ha összevetjük a fontosabb statisztikai adatokat, akkor kis különbségek mutatkoznak. Emberelőnyben a mieink 30 gólt szereztek, az UTE 24-et, az emberhátrányokat a debreceni együttes 86,57 %-os, a lilák 83,20-os hatékonysággal használják ki. A lövési hatékonyság nálunk 10,17, náluk 9,44 százalékos, a két gárda tehát sokban azonos, vagy hasonló képet mutat. A játékstílusban viszont komolyak az eltérések; míg a mieink a gyors, technikás játékot kedvelik, addig az UTE kőkemény fizikai hokit játszik, de a túlzott keménységtől sem riadnak vissza. A történet éppen arról szól, hogy melyik fél tudja rákényszeríteni a maga stílusát az ellenfélre. Együttesünk az elmúlt mérkőzéseken sikerrel érvényesítette az akaratát, a fegyelemmel sem voltak gondok, a Vienna Capitals II ellen mindössze három kiállítást fújtak be velünk szemben.



A figyelemre és a fegyelemre ezúttal is nagy szükség lesz, de a csapat bővelkedik tapasztalt játékosokban, akik tudják, hogy nem szabad felülni a provokációknak. A speciális játékhelyzetek szintén döntő fontosságúak lehetnek majd, e téren, - ahogyan az imént idézett statisztikák is mutatják – a debreceniek vannak némi előnyben. Bízunk abban, hogy ezeket az előnyöket az előző meccsekhez hasonlóan, ezúttal is ki tudjuk használni, képesek leszünk semlegesíteni a lilák veszélyes támadó játékát, az utolsó védvonalban pedig mindig számíthatunk Hetényi Zoltán kivételes klasszisára. Összességében szép, hárompontos karácsonyi ajándékban reménykedünk!

DEAC vs UTE
2018.12.26. (szerda) 18:00
Debreceni Jégcsarnok

=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-12-25 11:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Gyergyói HK újratöltve

Admin * 2019-11-21 14:40:00

Responsive image
Előzhetjük a Brassót!

Admin * 2019-11-02 17:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS