Kétgólos hátrányból fordítottunk

Frissítés: 2018-12-22 15:40:06

A DEAC csapata három győzelemmel a tarsolyában érkezett meg a Schiller-Vasas elleni, péntek esti mérkőzésre. Mint tudjuk, közülük kettő rangadó volt a javából, előbb a Csíkszereda, majd két nappal ezelőtt az FTC ellen. Mindez azonban nem nyújtott biztonságot a piros-kékek elleni találkozóra, akik lassanként a mieink mumusává kezdenek avanzsálni.

Koitmaa kezdett a hazai kapuban, nálunk Nagy Péter érkezett a jégre. Nem indult rosszul számunkra a találkozó, 05.27-nél Izacky egyéni akciója nyomán megszereztük a vezetést. A folytatás azonban kevésbé bizonyult sikeresnek; a 6. perc végén Behalt állították ki. 10.13-nál Hetényi Péter került a büntetőpadra, a hazaiak pedig Lőczi révén gyorsan értékesítették is az emberfórt. És ezzel még nem volt vége az ellenfél perceinek, 12.01-nél Inglis lövése után Turbucz érkezett jól egy kipattanóra. 11 másodperccel később újabb hidegzuhany következett; Schmál találatával meglógott a piros-kék alakulat, a debreceni szurkolók tudatában pedig akarva-akaratlanul felködlött, hogy december 2-án is 3-1 volt az első harmad… David Musial azonban nem hagyta, hogy az emlékek irányítsák, a harmadik fővárosi gól után Hetényi Zoltánt küldte a debreceni kapuba. A vendégcsapat nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy visszatérjen a saját játékához. A szándék 19.45-nél góllá érett, Izacky varázsolta be a pakkot Koitmaa hálójába, az asszisztot Hetényi Zoltán jegyezte.



A 2. játékrészre egy másik DEAC érkezett ki a jégre, a mieink már az első támadásukat jó lövéssel fejezték be. 25.07-nél emberelőnybe kerültünk, a Vasasból Vargát küldték le. Bár a hátrányt sikerült kivédekezniük, folyamatosan támadott a debreceni legénység, tűz alatt tartották az ellenfél kapuját. 28.46-nál Behal kék vonalas bombája megpattant és védhetetlenül vágódott Koitmaa kapujába. 29.47-nél megfordítottuk az eredményt, Izacky tálalt a jól érkező Silló elé, aki kilőtte a hosszú sarkot. 37.10-nél Hári cselezte be magát a kapujuk előterét megszállva tartó Vasas-védők közé és megszerezte az ötödik gólunkat. Ladányi Balázs is kapust cserélt, Tóth Károly folytatta a mérkőzést. Röviddel a harmad vége előtt egy eladott koronggal indultak meg a hazaiak, Hetényinek kellett nagyot fognia. Ebben a periódusban a mieink tudásuknak megfelelően hokiztak, nagy fölényt harcoltak ki, 8-20-ra hozták a kapura lövéseket.



A 3. harmadban minden úgy folytatódott, ahogyan az a 2. játékrész végén abbamaradt; a mieink folyamatosan támadtak, rendszeresen felálltak 5 az 5 ellen is. Szinte békésen csordogált a meccs, a gól viszont hiányzott a mieink játékából, kimaradt egy emberelőnyös lehetőségünk is. 53.11-nél a palánknál küzdő Hetényi Pétert kiküldték fogásért, 54.43-nál pedig a piros-kékek Bugár révén kihasználták a lehetőséget. A meccs végéig hátralévő időben a hazaiak megpróbálták a döntetlent kicsikarni, 59.22-nél levitték a kapust is, de mindez nem vezetett eredményre.

Majdnem egy teljes harmadot ajándékoztunk az ellenfelünknek, szerencsére sikerült gyorsan visszatalálni a játékunkhoz és Musial is a legjobbkor nyúlt bele a mérkőzésbe. Összességében magabiztosan nyertek mieink, a kapura lövések aránya 31-46 volt, ami megfelelt a játék képének.


fotók: Schiller-Vasas HC

A meccs után adott nyilatkozatában DAVID MUSIAL vezetőedző a jó játékkal megnyert 2. harmadot emelte ki. „Az elején 4-5 lövésből három gólt kaptunk, és a meccs kezdett hasonlítani ahhoz, amit nemrég ugyanitt játszottunk. A második harmadban viszont nagyon jól játszottunk, pörögtünk, gólokat szereztünk. Az utolsó harmadban már azt játszottuk, amit kell.”

Schiller-Vasas HC vs DEAC 4-5 (3-2, 0-3, 1-0)
Gólszerzők: Lőczi, Turbucz, Schmál és Bugár, illetve Izacky(2), Behal, Silló és Hári



=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-12-22 11:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Ezek a mezek!

Admin * 2019-08-13 12:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS