Rangadót nyertünk az FTC ellen

Frissítés: 2018-12-20 16:26:49

Az alapszakasz során nem először találkoztunk az FTC-Telekom csapatával és Fodor Szabolcs együttesének, bár szoros mérkőzéseken, de mindig sikerült megállítani a mieinket. A szerda esti találkozó jobb esélyekkel kecsegtetett; a debreceni legénység a nemzetközi szünet előtt egészen kiváló formában hokizott, rangadót nyertek a Csíkszereda ellen, majd 4-0-as összesítéssel zárták a Vienna Capitals II elleni mérkőzést. A csapatban rejlő győzelmi potenciált érzékelte David Musial vezetőedző, aki a meccs előtti nyilatkozatában felvillantotta egy jó eredmény lehetőségét is.



Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, azonnal egymásnak ugrott a két együttes. Már az első percben volt egy veszélyes helyzetünk, majd 01.23-nál emberfórba kerültünk Sarcia bottal akasztása nyomán. Az előnyben erősen nyomtak a mieink, a 2. perc elején érdekes szögben pattant vissza egy lövés a vendégkapu felől… A vezetőbírók rövid videózás után jelezték, hogy nem esett gól. 06.32-nél Salló harcolt a palánk mellett, a szigorú játékvezetők pedig ráfújtak egy kiállítást. A hátrányban agresszíven védekeztünk, a vendégek nem tudták a fórt gólra váltani. 11.23-nál Switzer szerzett korongot a védekező harmadunkban és értékesítette a lehetőséget. Mielőtt a hazai szurkolók búnak ereszthették volna a fejüket, Salló emelése landolt a Fradi kapujában; 13 másodperc múltán, villámgyorsan egyenlítettünk. 13.48-nál Izacky mozdult bele egy buliba, mivel azonban egy hazai bulizót már elküldtek, 2 percet kaptunk játékkésleltetésért. Az előnnyel ismét nem tudott mit kezdeni a vendégcsapat. 17.29-nél Switzer került a büntetőpadra, de egy-egy pici hiba mindig belecsúszott a hazai támadásokba. Az 1. harmadban kiegyenlített játékot láthattak a nézők, 11-11 volt a kapura lövések száma.



A 2. harmadban a vendégek kezdtek jobban, percekre beszorították a mieinket a védekező harmadba. A szórványos hazai támadások egyike után, 23.40-nél kontrázott az FTC, Perrier tette el a pakkot a hosszú alsóba. A negyedik perc táján kijöttünk a nyomásból, több veszélyes támadást vezettünk, de csak méretes helyzetekig jutottunk el. A vendégek is erőteljesen támadtak, volt dolga bőven a hét játékosának választott Hetényi Zolinak. 33.53-nál Nagy Gergő Turcotte-al akaszkodott össze, a fizikai paraméterek a FTC csatárának kedveztek, a játékvezetők már kevésbé, 2+2 percet kapott, míg Turcotte megúszta sima 2 perccel. 38.35-nél Hegyi akasztotta a kitörő Kuleshov-ot, de az emberfórt nem sikerült kihasználnunk. A 2. játékrészben inkább az FTC játszott fölényben, de a mieink oldalán is bőven akadt ígéretes helyzet.



A 3. harmad elején is a vendégek voltak aktívabbak, Hetényi „Stonewall” Zoltánnak gyors egymásutánban bravúrokat kellett bemutatnia. 46.33-nál Izacky botja „beakadt”, 2 percet kapott bottal akasztásért, de a mieink jól védekezték le a hátrányt. 49.46-nál egyenlítettünk, Turcotte átadását Behal elemi erővel bombázta be Arany Gergely hálójába. A lelátón azonnal felforrósodott a hangulat, a jégen viszont Perrier 2 percre kiszállt bottal lökésért. 51.17-nél Németh Attila használta ki az emberfórt, gyönyörű cselsorozat után szerezte meg a DEAC vezető gólját. Az FTC egy percre sem adta fel, a harmad 12. perce táján a hazai hálóőr a kapu torkából leadott lövést hárított! 55.03-nál Kuleshov ugrott ki és kipókhálózta a felső sarkot. Az 55. percben Izacy szólója nem jött össze, 55.51-nél viszont Walls góljával feljebb zárkózott az FTC. 57.41-nél Hetényi Pétert állították ki, 58.25-nél a vendégcsapat időt kért és lehozták Aranyt a kapuból. A meccs 4 a 6 ellen folytatódott, a közönség nagy hangorkánnal támogatta a mieinket, akik hatalmasat küzdöttek. 59.57-nél Kovács Bronson emelte ki a harmadunkból a pakkot, Turcotte rárajtolt és üres kapus góllal bebiztosította a hazai győzelmet!



A debreceni legénység rangadóhoz méltó, kiváló játékkal győzött az Liga jelenlegi legerősebb csapata ellen. A siker ismét a szervezett csapatjáték és a mentális erő diadala volt, ami a mieinket az utóbbi hetekben mindvégig jellemezte. Emellett nem feledkezhetünk meg Hetényi Zoli újabb remekléséről sem, aki hátul a legnehezebb pillanatokban is tartotta a frontot.


A szurkolók között Kovács Bronson szülei is feltűntek, akik egyenesen Kanadából érkeztek a meccsre, hogy a DEAC-nak szurkoljanak

David Musial vezetőedző szokásához híven visszafogottan értékelte a mérkőzést: „Ugyanúgy jöttünk ki, mint a többi meccsre. A győzelem a csapatmunka érdeme. Az első harmad nagyon jó játékot hozott, a másodikban volt egy kis gond, de a helyzetek megvoltak, csak nem sikerült a kaput megtalálni. A harmadik harmadra úgy jöttünk ki, hogy a házunkat védjük és menjünk előre azokkal a taktikai elemekkel, amiket megbeszéltünk.”

Debreceni HK - FTC-Telekom 5-3 (1-1, 0-1, 4-1)
Gólszerzők: Salló, Behal, Németh A., Kuleshov és Turcotte, illetve Switzer, Perrier és Walls





=Müller Károly=

Fotók: Derencsényi István


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-12-20 11:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS