A jobb helyzetkihasználás döntött

Frissítés: 2018-10-24 16:55:41

Két nappal az SC Csíkszereda elleni összecsapás után a másik top-csapat, az ERSTE Liga tabellájának második helyét elfoglaló FTC-Telekom látogatott Debrecenbe. Ne tévesszen meg senkit, hogy az Fradi „csak” a második és nyolc pont a hátránya a Csíkszeredához képest. A zöld-fehér együttes semmivel sem gyengébb az erdélyi alakulatnál, sőt nem járunk messze az igazságtól, ha azt állítjuk, hogy a légiós kontingens kivételével talán még színvonalasabb is annál. A mieink vasárnap este ezzel az abszolút bajnokesélyes csapattal kerültek szembe.



Komoly iramban kezdődött el a mérkőzés, már az első pillanatokban is kemény csaták zajlottak a jégen. A második perc elején Hári középre adására Kuleshov érkezett ígéretesen, de les miatt megállították az akciót. 03.06-nál Izacky harcolt a korongért, a játékvezetők akadályozást fújtak, emberhátrányba kerültünk. A zöld-fehérek a fórjátékban nagyon élesek voltak, Hetényi vezetésével azonban álltuk a sarat. 08.00-nál a játékvezetők eléggé könnyű síppal kiszórták Vincze Pétert, újra hátrányba kényszerültünk. 09.43-nál szerzett vezetést a vendégcsapat, Rantanen kipattanójára Walls érkezett pontosan. 11.05-nél Tóth Gergő került a büntetőpadra, a pakk pedig a vendégek kapujába, de a találatot magas bot miatt érvénytelenítették. 16.32-nél Walls 2 percre kiszállt egy durva belemenés nyomán, de a második fórt sem tudtuk kihasználni. 19.06-nál kavarodás támadt a DEAC kapuja előtt, végül Rantatnen tuszkolta be a pakkot. Bár a gólnál a hazai kapuban nem csupán Hetényi tartózkodott, a játékvezetők megadták a találatot. 19.34-nél Switzer, majd rövidesen Nagy Gergő is a büntetőpadra került, kettős emberfórban fejeztük be az harmadot, amelyben a kapura lövéseket 20-13-ra a zöldek nyerték.



A 2. játékrészben a hazai gárda 27 másodperc alatt kihasználta a dupla fórt; Novotny lövése után volt kipattanó, ezt Izacky verte be, szépítettünk! 28.35-nél a változatosság kedvéért Kovács Bronsont állították ki, 31.09-nél Németh Attilát, a debreceni együttes rendkívüli erőfeszítések árán kivédekezte mind a dupla, mind a szimpla emberhátrányt. A 34. percben jól kontrázott az FTC, Karmeniemi tisztán érkezett és betalált. Pár másodperccel később kiült Rafaj, de a fórt ismét nem tudtuk gólra váltani. Éppen kiegészült a vendégcsapat, amikor a zöld-fehérek nem tudtak reagálni Berta cselsorozatára, a debreceni kapitány góljával felzárkóztunk a fővárosi együttesre. A harmad végén sikerült viszonylag simán kivédekezni Molnár Dávid kiállítását. Ezt a játékrészt 2-1-re nyertük, kivédekeztünk több emberhátrányt, ami nagyon szép, ám ezek a helyzetek erősen fogyasztják a játékosok energiáit.



A 3. harmad páros kiállítással kezdődött Rafaj és Turcotte páros mérkőzése nyomán. A négy a négy elleni játékban veszélyesen kontrázott az FTC, Hetényi Zoli azonban újra nagyot védett. 44.14-nél Vincze Péter 2 percre kiszállt testre ütésért, majd rövidesen Pavukkal különbözött össze, mindketten a büntetőpadra kerültek. 50.45-nél újabb villámgyors vendég-kontra futott végig a pályán; Switzer passzára megint Walls érkezett pontosan, újra két gólosra nőtt a zöld-fehérek előnye. Az 53. percben ismét találkozott Rafaj és Turcotte, de ahogyan az várható volt, nem találták meg a közös hangot. 58.56-nál David Musial még időt kért és lehozta Hetényit a hazai kapuból. A mieink viharos támadásokat vezettek, az utolsó másodpercig hajtottak, de az eredmény már nem módosult.



A két gyors, jól kontrázó együttes csatáját ezúttal is a fővárosi gárda nyerte. A mieinknél jóval pihentebb zöld-fehérek hatékonyan védekeztek és jó hatásfokkal értékesítették a ziccereiket. Győzelmével velünk szemben hat pontra növelte előnyét a Ferencváros, a mieink tartják a 3. helyet, a Brassó lemaradása azonban egyetlen pontra csökkent.



DAVID MUSIAL, a DEAC vezetőedzője így látta a történteket: „A Fradi top csapat, most nem tudtuk megverni őket. Mi kétszer hibáztunk, azt ki is használták. Valamikor győzünk, valamikor veszítünk. Ha valaki azt mondja a szezon elején, hogy az első négyben leszünk, annak veszek egy üveg bort.”

DEAC vs FTC-Telekom 2-4 (0-2, 2-1, 0-1)
Gólszerzők: Izacky és Berta, illetve Walls(2), Rantanen és Karmeniemi

= cs =


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-10-22 11:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS