Nagy küzdelemben maradt itthon a három pont

Frissítés: 2018-10-06 17:51:20

A Corona Brasov volt a DEAC vendége október 5-én este a Debreceni Jégcsarnokban. A szeptemberi, idegenbeli találkozón a mieink 6-1-es végeredménnyel kiütötték az erdélyi együttest, majd nyertek az UTE ellen és pontot raboltak a tabella második helyén tanyázó Fraditól is.

A Brassó két győzelemmel a tarsolyában érkezett Debrecenbe, bár viszonylag könnyebb dolguk volt a bécsi farmcsapat és a botladozó Gyergyó ellenében. Az esélyek ugyan az egyetemisták felé billentek, de az erős kerettel rendelkező barcaságiak esetében azért nem ártott az óvatosság. David Musial az agresszív támadó játékban látta a siker kulcsát és vélhetően Greg Lindqvist is valami hasonlót mondhatott a tanítványainak.



A korongbedobás után azonnal megszereztük a pakkot, keményen megnyomtuk az első cseréket, majd kiegyenlítődött a játék. 03.45-nél jártunk, amikor Turcotte lőtte be élesen a korongot a kapu elé, Novotny beleért, Polc kapus pedig tehetetlen volt. 04.27-nél Clarke bottal akasztásért a büntetőpadra került, ám a hátrányt a szívósan küzdő vendégek kivédekezték. A harmad további részében oda-vissza hullámzott a játék, mind a két együttes nyílt sisakkal hokizott. 16.02-nél Hárit állították ki gáncsolásért. Egy perccel később Clarke lépett ki jól, lövését azonban Hetényi biztos kézzel hárította. Az 1. harmadban többet támadott a hazai gárda, a kapura lövések terén (11-7) is a mieink felé billent a mérleg.



Brassói helyzettel indult a 2. játékrész, ide-oda pattogott a korong a DEAC kapuja előtt, csak nagy nehézségek árán tudtak a védőink tisztázni, majd a következő vendégtámadásnál is hasonlóan alakult a helyzet. Ezután a hazai első sor vitt egy jó kontrát, Novotny csak hajszállal maradt le Izacky átadásáról. Nagy erővel támadott a Brassó, Hetényinek kétszer is bravúrt kellett bemutatnia. A pálya minden szegletében komoly fizikai hoki zajlott, egymást követték a kemény összecsapások. 29.38-nál nagy kavarodás támadt Polc kapuja előtt, a kapus többször jól avatkozott közbe, Vuorijarvi lövése azonban csak beakadt,- ez a gól úgy kellett, mint egy falat kenyér! A találat nem vette el a vendégek támadó kedvét, ám a debreceni kapuban Hetényi Zoli útját állta a rohamoknak. 34.27-nél Antal Arnoldot küldték ki bottal akasztásért. A Brassó mindent egy lapra téve támadott, de a hazai védelem Hetényi vezérletével mindent hárított! A harmad utolsó percében Cescon is 2 percet kapott, a büntetés egy része áthúzódott a 3. harmadba. Ez a játékrész a Brassóé volt, jóval többet lőttek kapura (8-17), mint a mieink, gólt azonban nem sikerült elérniük.



A 3. harmadban tovább folytatódott az oda-vissza játék, mindkét kapu gyakran forgott veszélyben, a hálóőrök azonban remekeltek. 41.41-nél Izackyra fújtak rá 2 percet, a hátrányban ismét nagyot harcolt a hazai védelem. Eközben Németh Attila fordult le nagyszerűen, lövése azonban elkerülte Polc kapuját. Tovább folytatódott a kemény küzdelem, de egyenlő létszám mellett már nem volt annyira éles a vendégcsapat. 55.32-nél Molnár Dávidot kiállították, újabb nehéz időszakot vészelt át a debreceni együttes. 56.17-nél Clarke ült ki 10 percre sportszerűtlen magatartás miatt. 57.20-nál Lindqvist időt kért, lekapta Polc-ot a brassói kapuból, azonban 57.51-nél Tendler is a kiállítás sorsára jutott, ami keresztülhúzta a vendégek reményeit. Hetényi Zoli azért még fogott egy szólót, elérve ezzel a szezonbeli első shutout-ját!



Nem ez volt a DEAC csapatának legsimább mérkőzése ebben a szezonban. Küzdős, kemény meccsen kellett kivívni a győzelmet egy jól teljesítő, bizonyítási vágytól fűtött Brassóval szemben. Az összevetés nyilván sántít, de relatíve könnyű akkor nyerni, amikor minden sikerül, jóval nehezebb, ha minden centiméterért küzdeni kell. Ez utóbbi eset fordult elő október 5-én este a Debreceni Jégcsarnokban; a lényeg azonban az, hogy győztünk. Az sem mellékes, mi marad meg a történtekből másnap reggelre. Nem sokkal több, mint hogy két góllal győzött a hazai csapat, akik továbbra is a tabella harmadik helyén foglalnak helyet és a brassóiakkal szemben 4 pontra növelték az előnyüket. Valamint az, hogy Hetényi Zoltán 100 %-os hatékonysággal védett!



David Musial vezetőedző a lényegre törően értékelte fiai teljesítményét: „Nagyon keményen felkészültünk erre a mérkőzésre. Sikerült nagyon jól megszervezni a védekezést, és jól választottuk meg a gyorsaságot az ellentámadásoknál is. Hetényi Zolinak kiváló mérkőzése volt. Én személy szerint nagyon drukkoltam neki, hogy összejöjjön a shutout, mert mérkőzések óta nagyszerűen véd, igazán rászolgált erre. Örülök, hogy nem engedtük gólt lőni a Brassót, mert ez egy nagyon jó csapat, és egy gól után olyan lendületet kaptak volna, hogy nehéz lett volna megállítani őket.”

[EL 50] DEAC vs Corona Brasov 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)
Gólszerzők: Novotny és Vuorijarvi

= cs =

További meccsfotók a galériában: deacjegkorong.hu/galeria


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-10-06 09:30:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS