Gigászi küzdelemben nyertek a srácok!

Frissítés: 2020-02-11 14:22:46

Vasárnapi ellenfeleink, a Brassói Farkasok, az FTC-Telekom csapatától szétlövések után elszenvedett vereség másnapján érkeztek Debrecenbe. Néhány hazai szurkoló jobb kedvre is derült ettől, mondván; fáradtak lesznek! Akik azonban látták már játszani az ereje teljében lévő brassói együttest, azok tudták, hogy a képlet korántsem ennyire egyszerű. Az utóbbiaknak lett igazuk, de ebből is a hazai szurkolótábor profitált, nagy rangadót, vérbeli ki-ki meccset láthatott a szépszámú közönség.

Másodpercekkel a korongbedobás után nyilvánvalóvá vált, hogy itt nem babra megy majd a játék; előbb Izacky lövését és Novotny ismétlését védte Polc, míg a másik oldalon Hetényi Zolinak kellett két közeli kísérletet hatástalanítani. Nagy volt az iram, oda-vissza hullámzott a játék, mind a két csapat alig egy-két passzig jutott, mielőtt az ellenfél közbelépett volna. A mieink 07.30-nál szerezték meg a vezetést, Izacky lépett ki egy lecsorgó koronggal és beverte Polc Patrik mamutja alatt. 08.36-nál Armstrong durván a palánkra nyomta Mazzagot, Kuleshov vette védelmébe a csapattársát, a nagydarab kanadai bekk 2+2, míg a DEAC csatára 2 percet kapott. A játékvezetők is kezdtek belemelegedni, 11.05-nél Izacky-t, majd Filbrandt-ot is kiállították, dupla fórba került a Brassó. 11.29-nél Sándor és Gliga között támadt vita, mindketten a büntetőpadra kerültek, 3 az 5 ellen folytatódott a mérkőzés. 11.47-nél nagy tumultus támadt a debreceni kapu előtt, Hetényi Zoli nem sokat láthatott Carlson lövéséből. Támadásban maradt és nagy erőkkel támadott a vendégcsapat. 15.32-nél Graaskamp is kiült, a mieink azonban kiválóan védekeztek. 18.39-nél Molnár Zoltán foglalt helyet a büntetőpadon, a hazai fór egy része áthúzódott a 2. harmadba.



A 2. játékrész kedvezően indult az egyetemisták számára; az áthúzódó emberelőny ugyan kimaradt, de 21.16-nál lerohantuk a brassói védelmet, a pakkot Hári vágta az ellenfél hálójába. Röviddel később Novotny ugrott ki nagyszerűen, Franko akasztotta, emberfórba kerültünk. A 3. percben korongot veszítettünk a kék vonalnál, 3 az 1-re kontrázott a vendégcsapat, Sági szabálytalanul avatkozott közbe, őt is a büntetőpadra száműzték. 24.00-nál Armstrong és Izacky akasztott tengelyt, de 2-2 perccel megúszták a bunyót. A brassói csapat elkezdett fizikai hokit játszani, miközben gyakran túllépték a sportszerűség határait. 25.06-nál Péter Zsoltot állították ki, a fórt gyorsan gólra váltották az egyetemisták, Hári passzát Sándor Flórián verte be éles szögből. A 28. percben Mestyánt szórták ki könnyű síppal. 5 a 4 ellen felálltak a brassóiak, körülbelül fél méterről tüzeltek a kapura, Hetényi „Stonewall” Zoli azonban hihetetlen reflex-mozdulattal hárított. A 11. percben túlbonyolítottunk egy szerelést, ebből korongvesztés és vendéghelyzet következett; szerencsére csak a vasat lőtték telibe. A 32. percben viszont már betaláltak, a gólt Zagidullin szerezte. A 13. percben mindkét kapu előtt kimaradt egy-egy komoly helyzet, majd Hetényi Zoli védett egy közvetlen közelről leadott, veszélyes lövést. Az ellenakció során már-már megcsináltuk az üres kaput, de a korong mellépattant a döntő pillanatban. 35.20-nál Lérántot küldték ki, az újabb emberelőnyét azonban nem tudta gólra váltani a vendégcsapat, Hetényi Zoli feküdt rá az alatta átcsúszó korongra. 38.07-nél Mihály váratlanul ellőtte a pakkot a kék vonalról, a játékszer beakadt, egyenlített az ellenfél, akik az előző percekben beszorították a mieinket. Már-már úgy tűnt, hogy döntetlennel zárul a 2 játékrész, de 11 másodperccel a harmad vége előtt Izacky bűvölte a korongot a brassói harmadban, váratlanul kapura szúrta, Polc pedig nem tudott hárítani.



A 3. harmadra kapust cserélt a Brassó, Polc Patrikot Tőke Zoltán váltotta fel. 40.26-nál Carlsont küldték ki, de pár másodperccel utóbb Graaskamp-ot is kiszórták, odalett az emberelőny. A harmad 4. percében roppant gonosz lövést küldtek a mieink kapujára, Hetényi Zoli azonban óriásit spárgázva védett! A mezőnyben nagy csata dúlt minden korongért, ahogy telt az idő, úgy élesedett a brassóiak nyomása. AZ 51. percben a védőink a kapunk torkából vágták ki a pakkot. 52.49-nél Carlson húzogatott a debreceniek védekező harmadában, lövése után éppen befért valahogy a pakk Hetényi Zoli és a kapuvas között… 54.09-nél a gólszerző felvágta Kuleshov-ot, ismét megkapta a 2 perces kisbüntetését. 55.44-nél Graaskamp passzát Kuleshov lőtte kapura, a kipattanót Sándor vágta be, újra nálunk volt az előny! Mindent egy lapra feltéve támadott a vendégcsapat, számos nagy helyzet adódott mind a két kapu előtt, gól azonban nem esett. 59.10-nél a brassói szakvezetés időt kért, de nem merték Tőkét tartósan lehozni a kapuból. Az utolsó másodpercekben Izacy még kapott egy jókora könyököst, ennél több szerencsére nem fért bele a mérkőzésbe.



A kezdés előtt kiderült, hogy Vokla Roland is lebetegedett, így a mieink immár négy hiányzóval vágtak neki a mérkőzésnek. Az egyetemisták azonban felnőttek a feladathoz és fegyelmezett védekezéssel, valamint hatékony támadó játékkal itthon tartották a 3 pontot az életveszélyesen hokizó vendégcsapattal szemben. A menetelésnek koránt sincs vége, a nemzetközi szünet után további kemény erőpróbákra kerül majd sor. Reméljük, hogy a rövid pauza alatt a srácoknak sikerül kipihenni a fáradalmaikat és a sérültek is visszatérnek végre. A felsőházi tabella 3. helyéről várjuk a folytatást, ami jelentős eredmény, de a középszakasz legnehezebb része csak ezután következik.



A találkozó után adott nyilatkozatában David Musial vezetőedző leszögezte, hogy „azok voltak a döntő momentumok a mérkőzés folyamán, amikor sikerült jó időben gólokat szereznünk. Amikor kétgólos előnyünk után 3-3-ra visszajött a Brassó, akkor is gyorsan tudtunk válaszolni. Ki kell emelni, hogy az emberelőnyünk is jól működött a mai napon, sikerült veszélyes helyzeteket kialakítani. Összességében örülünk, hogy ha csak pár ponttal is, de előbbre vagyunk, mint a Brassó. Most a srácok elmennek 2 nap szünetre, ami arra lesz jó, hogy feltöltődjenek és visszanyerjék az energiáikat.”

DEAC – Corona Brasov 5-4 (1-1, 3-2, 1-1)
Gólszerzők: Izacky(2), Sándor(2) és Hári, illetve Carlson(2), Zagidullin és Mihály



=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2020-02-03 09:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS