Közönségszórakoztató játék, magabiztos győzelem

Frissítés: 2018-11-03 18:23:00

A rangadók hangulata vette körül a DEAC és a Dunaújvárosi Acélbikák november 2-án este lejátszott mérkőzését, nem is alaptalanul. Az EL tabella 4. helyét elfoglaló hazai csapat remek formába lendült az elmúlt hetekben, hat mérkőzésükből négyszer győztesen hagyták el a jeget és feltett szándékuk, hogy ne engedjék ellépni a dobogó harmadik fokán tanyázó Brassó csapatát. A DAB együttese kitűnő hokisokból áll, így az újvárosi szurkolók különösen nehézményezik, hogy csak a hatodikak a bajnoki táblázaton. Az utóbbi időben aktívan próbálták is a játékoskeretet megerősíteni, a reaktivált Dubek, valamint Hüffner után Debrecenben bemutatkozott a legújabb szerzemény, az angol pontvadászatból érkezett finn hátvéd, Joonas Huovinen is.

Jó iramú változatos játékkal indult a találkozó, ám a debreceni alakulat gyorsan bejelentkezett a 3 pontra. Jiri Behal nagy bombája már a 2. percben munkát adott Sevela-nak. 04.36-nál Izacky vette fel a korongot a saját harmadában, elküldte a moziba az egész újvárosi sort és a felső sarokba vágta a pakkot. Alig több, mint egy perc múltán újabb remek helyzet alakult ki a vendégek kapuja előtt, de a védők végül eltakarították a kipattanót. A 9. perc táján több lövés és ismétlés jelezte, hogy a hazai csapat komolyan veszi a találkozót. 13.29-nél a debreceni gólszerző 2 percet kapott bottal akasztásért, de a jó védekezésnek hála, nem alakult ki komolyabb veszély Hetényi Zoli kapuja előtt. A hazai játékosok jóvoltából mértani pontossággal kialakított helyzeteknek, szebbnél szebb akcióknak tapsolhatott a lelkes közönség, akik a jó játékot folyamatos biztatással köszönték meg.



A DEAC első sorának mintaszerű akciójával indult 2 játékrész; Izacky korongjával a szélvészgyors Novotny tört ki, a kipattanóját a 2. hullámban érkező Turcotte vágta be. A találat után feljebb kapcsolt a DAB, érezhető volt, hogy nem akarnak nagyobb hátrányba kerülni. Ennek ellenére is inkább a mieink támadtak veszélyesebben. A 8. percben Silló korcsolyázta le a védőjét, azonban mellé durrantotta a korongot, majd Kuleshov lövését védte Sevela. 29.37-nél Azarit állították ki egy goromba testre ütés nyomán, a mieink pedig 18 másodperc alatt értékesítették a fórt; nagy forgalmat generáltunk a dunaújvárosi kapu előtt, végül Turcotte kipattanóját Németh Attila lőtte be. Kicsit kinyílt a debreceni védekezés, többet veszélyeztetett a DAB; a 11. percben Hetényi Zolinak szólót kellett fognia. 35.06-nál az újonc finn, Huovinen ismerkedett a debreceni büntetőpaddal egy bottal lökés után. 35.40-nél az emberelőnyben Turcotte és Németh Attila akciózott, a támadást a vendégek kapuja előtt tornyosuló Kovács Bronson ütötte be. 38.14-nél Léránt kapott egy 2 perces kisbüntetést, amit kivételesen nem tudtunk kihasználni. Az előző két emberelőnyünket viszont gólra váltottuk, továbbra is nagyszerűen hokizott a hazai csapat.



A 3. harmad elején a DAB megpróbált kitámadni. A 4. percben egy ütközés nyomán a büntetőpad ajtajánál a plexit kellett helyrehozni, néhány perces várakozás után ez meg is történt. Az volt a kérdés, melyik csapatot viseli meg jobban a kényszerszünet?! A választ megkaptuk, abban a pillanatban, amint játékba került a pakk. A buliból Iossafov azonnal a kapura lőtt, a korong beakadt, 44.30-nál szépített a vendégcsapat. 4.55-nél Izacky és Jabornik összecsapása nyomán 4-4 főre olvadt a jégen lévő létszám. A DEAC támadói benn feledkeztek a vendégek harmadában, ezt 46.34-nél Nagy Márk használta ki és két gólra hozta fel a csapatát. Az 54. percben Németh Péter kényszerült 2 perces pihenőre, de ebből csak 15 másodpercet kellett letöltenie. Nagyszerű emberelőnyös figura után Németh Attila, majd Turcotte volt a korong útja, végül a pakk a harmadba belépő Kovács Bronsonhoz került, aki nagy gólt ragasztott Sevela hálójába. 55.32-nél Jabornik került megérdemelten a büntetőpadra, de ezt az előnyt kivételesen nem tudtuk kihasználni. 58.24-nél az újvárosi szakvezetés lehozta Sevelát a kapuból, alig több, mint egy perccel később David Musial időt kért. Az 5 a 6 elleni játékban több távoli kísérlet is hibázott pár centit, 59.51-nél Turcotte Izacky-hoz passzolt, a cseh támadó az üres kapuba továbbított, 6-2 lett a vége.



Igazi közönségcsalogató játékot produkált ezen az estén a DEAC csapata és elsősorban nagyszerű csapatmunkájának, hatékony emberelőnyös játékának köszönhetően megérdemelten győzött egy igazi „hatpontos” találkozón. A debreceni együttes ugyan maradt a 4. helyen, ám a vesztett pontok tekintetében jobban áll, mint a harmadik helyezett Brassó.

A hazai vezetőedző, DAVID MUSIAL méltán dicsérte a csapatát:



„Nagyon jól játszottunk, jól mozgattuk a korongot, szép gólokat szereztünk. A technikai szünet után elveszítettük a koncentrációnkat, akkor kaptunk két gólt. Fontos meccset nyertünk, mert ez egy hatpontos találkozó volt.”

DEAC vs Dunaújvárosi Acélbikák 6-2 (1-0, 3-0, 2-2)
Gólszerzők: Izacky J. (2), Turcotte H., Németh A, Kovács B (2), Iossafov A, Nagy M.

= cs =

További meccsfotók a galériában: deacjegkorong.hu/galeria


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-11-03 11:05:00

további cikkek a témában
Responsive image
Norbi a felnőtt válogatottban!

Admin * 2019-12-11 11:00:00

Responsive image
Újabb helyosztó a Brassó ellen

Admin * 2019-11-28 18:00:00

Responsive image
Bízunk a jó folytatásban

Admin * 2019-02-17 15:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS