Sikerült szoros és jó meccset játszani

Frissítés: 2019-12-17 15:52:07

A válogatott szünet előtti utolsó mérkőzését játszotta le vasárnap este a DEAC együttese, ellenfelük az FTC-Telekom csapata volt. A zöld-fehérek sikeres szériából érkeztek Debrecenbe, legutóbb pénteken 4-1-re győzték le a ranglistát toronymagasan vezető Csíkszeredát. A mieink háza táján még mindig nem enyhült a sérülések okozta hiány; Vokla, Sági és Rutherford is csak civilben szurkolhatott a csapattársakért.

Már az első percek sokat elárultak a szembenálló felek harcmodoráról; az FTC nagy iramot diktálva rohamozott, sokszor vették célba Hetényi Zoli hálóját, míg a mieink a biztonságos védekezésre alapozták a taktikájukat. A hazai együttes komolyan összerakta a védelmét, nagy erőket összpontosítottak a kapu előterébe és mélységből indították a gyorslábú csatárokat. A első helyzet a 18. percben adódott, nagy kardozás kezdődött a debreceniek ketrece előtt, de Hetényi Zoli elejét vette a további próbálkozásoknak. A 16. percben Izacky szerzett korongot, az átadását Novotny egyből rálőtte, de nem érkeztünk időben a kipattanóra. A mieink már a támadó harmadban zavarták a zöld-fehérek támadásépítését, majd satuba fogták a kilépő Fradi-csatárokat. 07.02-nél Nagy Gergő magas bottal támadta Phil Kisst, 2 perces kisbüntetés lett a jutalma. Az egyetemisták bátran támadtak az emberfórban, jó helyzetet hozott össze a 3. sor, végül azonban kiegészült a fővárosi együttes. 09.11-nél fordult a kocka, Sándor Flóriánt szórták ki, de a hátrányban hatékonyan védekeztünk, az ellenfél nem tudott komolyabb akciót felépíteni. A harmad hátralévő részében főként a mezőnyben folyt a küzdelem, változatlanul a vendégek voltak aktívabbak, de egy védelmi hiba nyomán kialakult helyzeten túl alig voltak kidolgozott lehetőségeik, inkább a zavarosban halászgattak. Az első periódus összességében kiegyenlített hokit hozott, a Fradi nem talált fogást a hazai csapaton.



A 2. játékrész elején oda-vissza hullámzott a játék, majd kis híján elcseréltük magunkat, Hetényi Zoli veszélyes helyzetben tisztázott, utána másodszor is remekül avatkozott közbe. A 18. percben Novotny vezetett egy gyors kontrát, majd röviddel később Izacky és Novotny tört ki, újra Novotny tüzelt, de Arany a helyén volt. A vendégek többször kerültek lövőhelyzetbe, egyre gyakrabban kísérleteztek átlövésekkel is, a mezőnyben viszont kiegyenlített volt a játék. 31.59-nél Izacky-t állították ki akadályozásért. A létszámhátrányban nagyot dolgozott a debreceni védelem és nehezen bár, de sikerült gól nélkül kiegészülni. 34.48-nál Tóth Gergő küldte a jégre Essery-t, a zöldek támadója is a büntetőpadra került. A mieink elszántan rohamoztak, az FTC védői pillanatokon belül kétszer is szabálytalankodtak velük szemben, de a bírói síp néma maradt… Alig több, mint három perccel a harmad vége előtt Berta korongja túljutott az FTC kapusán és a gólvonalon csúszott végig, ez volt a találkozó addigi legnagyobb helyzete! Másfél perccel utóbb a kiugró Phil Kiss veszélyeztetett, majd a Hetényi Zoli hárított jó érzékkel egy veszélyes kontrát. Végül Izacky lépett ki, lövése azonban egy halszállal elkerülte a hosszú sarkot! Ebben a periódusban jóval többször veszélyeztettek a mieink, a játékukban végig benne volt a gólt, de egy kicsi szerencse mindvégig hiányzott.



A 3. harmadot Izacky és Novotny jóvoltából két veszélyes hazai támadás vezette be, az 5. percben ismét ők akcióztak, de egymás után kétszer is blokkoltak a Fradi védői. A 6. perc táján a vendégek pillanatai következtek, alig egy méterről emelték kapura a pakkot, de Hetényi „Stonewall” Zoli elképesztő bravúrral tornázta ki a korongot a hálóból! A 10. percben Mazzag ugrott ki, keresztpasszát Novotny lőtte fölé. 50.56-nál Boros terítette le Hárit, aminek 2+10 perc lett a büntetési tétele. A fórban Léránt közeli lövését fogta Arany, de az előnyt végül nem tudtuk gólra váltani. A 12. percben korongot szereztek a zöldek, Hetényi Zoli nagy bravúrral hárította a 2 az 1 elleni kontrát. 54.34-nél Kozmát állították ki, az előnyben erősen nyomott a vendégcsapat, ám a DEAC kapusa mindent védett. Az 56. percben Izacky lépett el a védőktől, elhúzta Arany előtt a pakkot és felemelte a sarokba. A lelátó ujjongva ünnepelte a találatot, de játékvezetők videóztak és nem ítéltek gólt, a korong a vasról pattant vissza. Nem tudni, egy, vagy két centin múlott-e a vezetés… 57.54-nél kontrázott az FTC; Kulmala passzát Németh lőtte kapura, a korong Hetényi Zoli lepkés kesztyűje mellett került a hálóba. 58.33-nál David Musial még időt kért, lehozta a kapusát is, de az eredmény már nem változott.



Az egyetemista csapat kiválóan hokizott ezen a találkozón, majd 60 percig szinte hibátlanul játszottak, a védekezésben pedig talán az idény legjobb teljesítményét nyújtották. Ha csupán Berta gólvonalon végigcsúszó korongja, vagy Izacky emelése közül az egyik is bemegy, az egész meccs másképpen végződhetett volna. Mindkét említett esetben csak egy csöppnyi szerencse hiányzott, ami sajnos, nem jött, bár a srácok nagyon keményen megdolgoztak érte. A csapat tudásának közel a legjavát nyújtotta, különösen sokat köszönhetünk Hetényi Zolinak, aki számos védhetetlennek látszó helyzetben tisztázott. A válogatott szünet után várhatóan visszatérnek a sérültjeink, akiktől egyebek között együttesünk támadó potenciáljának növelését várjuk. Az alapszakasz január közepéig tart, nem ártana addig feljebb lépni az 5. helyről, elkerülendő hogy plusz pont/pontok nélkül kerüljünk a középszakaszba. Ha mostani találkozó tapasztalatait vesszük alapul, akkor úgy tűnik, hogy erre reális esélyeink vannak.

A mérkőzést követő nyilatkozatában David Musial vezetőedző a pozitívumokat emelte ki: „Sikerült egy nagyon jó mérkőzést játszani, fej-fej mellett haladt a két brigád, attól függetlenül, hogy még mindig megvan a három hiányzónk, akik sokat tudnának segíteni a csapaton. Ettől még szoros és jó meccset játszottunk az ex-bajnokkal, amiért nagyon büszke vagyok a srácokra. Ami a végén történt, az megtörtént; egy szerencsés lövés utat talált a hálóba.”

DEAC – FTC-Telekom 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)
Gólszerző: Németh A.



=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-12-09 10:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS