Legyőztük a Brassót, a második helyen vagyunk!

Frissítés: 2019-12-03 16:02:06

Pénteken este újabb top-csapat, a Corona Brasov látogatott Debrecenbe. A DEAC elleni mérkőzésük tétje a tabella második helye volt; amennyiben az egyetemisták rendes játékidőben nyernek, hátrább szorítják ellenfelüket az ezüstérmes pozícióból, ha nem, akkor a brassóiak tovább távolodnak a mieinktől.

Az utóbbi hónapok során kétszer találkozott egymással a két együttes, november 3-án, Debrecenben hosszabbításban nyertünk, október elején viszont a Corona használta ki a hazai pálya előnyét. A közelmúlt történései nyilván csak nagy vonalakban jellemezték az aktuális erőviszonyokat, de a három, tartósan sérült játékosunk távollétében feltétlenül hátrányból indultunk neki a mérkőzésnek.



A meccs elején nem volt túl nagy az iram, az első percekben oda-vissza ment a játék. A 3. percben Mazzag került a büntetőpadra. Az emberhátrányban Izacky szerzett korongot, elindult, de a lövését védte a brassói hálóőr, Tőke Zoltán, míg a másik oldalon Hetényi Zolit dolgoztatták meg az erdélyiek támadói. Az első fórját végül kihagyta a kék-sárga alakulat. Egyenlő létszámban többet veszélyeztettek a mieink, de a brassói kontrák is gyakran jelentettek gólveszélyt. 07.17-nél megszereztük a vezetést, Mazzag lövése után a pakk kijött Tőkéről, Novotny pedig felvarrta a rövidbe! A harmad felénél „kinn ragadtunk” a sarokban, két brassói is várta az érkező korongot, de csak a vasat sikerült eltalálniuk. A 10. percben korongot vesztettünk a támadó kéken, a vendégek üresben vezették a kapunkra a korongot, de Hetényi Zoli és a visszaérkező Markov meleg helyzetben tisztáztak. 11.01-nál Tranca-t ültették ki. Az első emberelőnyünkből sikerült növelni az előnyünket; egy jó centerezés után Léránt lövése kipattant, éppúgy, mint Novotny ismétlése, a cseh gólzsák azonban másodjára már betalált. 12.48-nál szépített a Brassó, Zsók kontrából volt eredményes. A 14. percben Essery szerzett korongot, középre adását azonban Kuleshov nagy helyzetben fölé vágta. Tíz másodperccel a harmad vége előtt Mihályt állították ki, 2-1-es DEAC vezetéssel zárult az első periódus.



A 2. játékrész Labrecque kiállításával indult, ezzel 21.16-nál dupla fórba kerültek a mieink. 32 másodperccel később már a brassói hálóban táncolt a pakk; Hári Essery-t hozta játékba, ő Kuleshov-hoz továbbította, aki egyből a brassói hálóba vágta. 25.54-nél Berta szerencsés góllal növelte a hazai találatok számát; középre adása egy brassói korcsolyáról csúszott be Tőke hálójába. 27.04-nél feljebb lopakodott a Corona, Bíró Gergő maradt egyedül Hetényi Zolival szemben és végül a hálóba kotorta pakkot. Ezután a kék-sárgák percei következtek, egymást érték a veszélyes támadások, a DEAC kapuvédője azonban mindent hárított. 33.38-nál Labrecque lökte be Izacky-t a brassói kapuba, 2 percre kiszállt a játékból, de a hátrányban Tőke jól teljesített. 36.00-nál Essery közeli lövése átcsúszott Tőke mamutja alatt, már 3 góllal vezettünk! 38.23-nál azonban újra közelebb férkőzött hozzánk a kék-sárga alakulat; Molnár Zombor lövése vágódott a hálónkba. A 2. harmad közepe táján nagyon rákapcsolt a vendégcsapat, de így is megnyertük a játékrészt és az összesítésben is vezettünk két góllal.



Valószínű, hogy visszhangzott a brassói öltöző a 3. harmad előtti szünetben, mert egy igencsak harapós vendégcsapat korcsolyázott ki a jégre. Minden tartalék energiáját összegyűjtve támadott a kék-sárga együttes, a mieink védekezésre kényszerültek. Az erdélyiek kapujába Polc Patrik érkezett, aki bemutatkozásként nagyot védett Kuleshov kontrája után. Rendesen fel is keményedett a játék, egymást érték a kiállítások. 41.49-nél Gliga és Mestyán távozott 2 percre, majd Filbrandt-ra fújtak rá egy bottal lökést. Az előnyben hevesen támadott a Brassó, de jól rombolt a hazai védelem. A 45. percben Gliga akadályozta a kitörő Essery-t, újra a büntetőpadra került. Az előnyben nehezen jutottak lélegzethez a mieink, de az eredmény legalább nem változott. A periódus 14. percében korongot veszítettünk, létszámfölényben rohamozott az ellenfél, de Hetényi „Stonewall” Zoltán kétszer is nagy bravúrral mentett, majd egy kapu előtti kavarodás során kellett többször is tisztáznia. A harmad felénél Brown kapott két percet testre ütésért, az előnyben az egyetemisták rendeztek nagy tűzijátékot a brassói harmadban. Az 53. perc táján Mazzag helyzete maradt ki, az 55. percben Izacky és Armstrong összecsapása végződött a büntetőpadon. Polc hárította Novotny kiugrását, majd 56.00-nál Mestyánnál fújtak be eléggé könnyű síppal egy szabálysértést. A kék-sárgák időt kértek, lehozták Polc-ot is, 6 a 4 ellen támadták a DEAC kapuját. Az eszeveszett nyomás pontosan 47 másodpercig tartott, 56.47-nél korongot szereztek a mieink; Izacky Novotny-t szöktette, aki hidegvérrel felvitte a pakkot és közelről bevette az üresen árválkodó brassói kaput. A közönség egy emberként lélegzett fel, de még mindig nem volt vége; 57.07-nél Markov-ot is kiszórták, a vendégek azonban így sem tudtak feljebb zárkózni.



Azok a nézők, akik a szerdai meccsen kevesellték a rangadó-hangulatot, most bőven megkapták, amit kívántak. A találkozó java részében nagyon nagy csatát vívott egymással a két együttes, kiváló hokit produkáltak, amiben a mieink bizonyultak jobbnak. Az egyetemisták remekül teljesítettek a speciális játékhelyzetekben, két gólt szereztek emberfórból, egyet pedig hátrányból. Novotny mesterhármast ért el, Hetényi Zoli bravúrok sorozatát mutatta be, 93,88 %-os hatékonysággal dolgozott, összesen 46 lövést hárított. Ezzel a győzelemmel felléptünk az EL tabella második helyére, de az ünneplés után ne felejtsük el, hogy az üldözők közül a Brassó és az Acélbikák is egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, hozzánk pedig a jövő csütörtökön a listavezető Csíkszereda érkezik.



A mérkőzés után David Musial elégedetten nyilatkozott játékosai teljesítményéről:

„Elégedett vagyok a mérkőzéssel. Ma is sikerült csapatként játszani, a játékosaim minden mozdulatából összhang sugárzott és nagyon fontos volt, hogy az emberelőnyös szituációkban is jól teljesítettek. Ahogy haladt előre a mérkőzés, úgy nőtt bennük az önbizalom és ez meg is látszott a játékukon. Ma sikerült elbírni azt, hogy három kulcsemberünk, Vokla, Sági és Rutherford is hiányzott. Nagyon fontos volt ez a találkozó a csapatunk számára.”

DEAC – Corona Brasov 6-3 (2-1, 3-2, 1-0)
Gólszerzők: Novotny(3), Kuleshov, Berta és Essery, illetve Zsók, Bíró G. és Molnár Zs.



=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-11-30 09:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS