Gyergyói HK újratöltve

Frissítés: 2019-11-23 09:07:11

Pontosan egy héttel a mieink gyergyói vendégszereplése után, pénteken este éppen a GYHK együttese látogat a Debreceni Jégcsarnokba. Beszélhetnénk visszavágóról is, de ha jól meggondoljuk éppen ez az, amire egyáltalán nem vágyunk.

Igazából csak egy színvonalas jégkorong mérkőzést szeretnénk látni, ami mentes mindenféle sporton kívüli megfontolástól. A múlt heti GYHK-DEAC mérkőzésből egyik fél sem jött ki jól; mindkét oldalon egy-egy eltiltás (két, illetve egy meccses) volt a hozadéka, nálunk ehhez még hozzájött egy sérülés is. Bízunk abban, hogy a holnapi találkozó nem tartogat ilyenféle izgalmakat, az egy az egy elleni összecsapások is a sportszerűség keretei között zajlanak majd. A gyergyói együttes kiváló képességű csapat, a jól képzett erdélyi játékosok mellett számos minőségi légióssal is rendelkeznek, ilyenek a ranglista második hálóőr, Jordon Cooke, a védelemből Bobcek és Rasulov, a támadók közül pedig Vorobiev, Pestunov, Valdix, nomeg a Rupert-ikrek. A pénteki vendégek kvalitásait bizonyítja, hogy a DEAC elleni találkozó másnapján a Brassót is elkapták hazai jégen.



Ami a mieink helyzetét illeti, az jórészt ismerős a debreceni szurkolók számára, a jelen állapotok szerint sem Rutherford, sem Vokla és Sági nem léphet még pályára. A hiányzók természetesen komoly érvágást jelentenek, de meg kell próbálni csapatmunkával pótolni őket. Szerencsére nem szükséges bizonygatni, hogy rajtuk kívül is számos ponterős játékossal rendelkezünk. A szervezett hokit játszó GYHK-val szemben csak higgadt, fegyelmezett hokival van esélyünk a nyerésre, de az emberelőnyös helyzetek kihasználásában sem ártana egy kicsivel előrébb lépni.

Nem mélyednénk bele a pontkülönbségek és a helyezési számok taglalásába, mivel azok nem igazán tükrözik az aktuális erőviszonyokat. Mindenképpen küzdelmes, kemény mérkőzés előtt állunk, de joggal bízunk abban, hogy a találkozó végén a mieink hagyják el győztesen a jeget.

DEAC vs Gyergyói HK
2019.11.22. (péntek) 18:30
Debreceni Jégcsarnok

=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-11-21 14:40:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS