Gyergyóban indul az erdélyi túra

Frissítés: 2019-11-16 09:22:22

A DEAC jégkorong csapata csütörtök délelőtt Gyergyószentmiklós felé vette az útját, ahol pénteken este mérkőznek meg a Gyergyói HK együttesével. Az erdélyi alakulat jelen állás szerint a hatodik a Ligában, közvetlenül a mieink mögött foglalnak helyet, bár jelentős, 13 pontos hátrányban vannak. A GYHK azonban emellett is hihetetlenül veszélyes társaság, hazai jégen különösen.

A gyergyószentmiklósiak a tavalyi szezonban csatlakoztak az ERSTE Ligához, előtte hét évig csak a román bajnokságban játszottak. Az „újoncévük” kifejezetten jól sikerült; bejutottak a negyeddöntőbe, ahol éppen a mieink állították meg őket, 4-3-as összesítéssel. A kiesést nehezen emésztette meg a gyergyói sportközvélemény, ebből is következett, hogy az előszezonban mindent megtettek a játékoskeret további megerősítése érdekében. Az erősítés sikeres volt, talán a legnagyobb fogásnak a kapuvédő, Jordon Cooke bizonyult. A kanadai hálóőr az eddigi teljesítménye alapján a második helyen áll a kapusrangsorban, honfitársa Garret Hughson mögött. A GYHK első sora különösen ponterős; a házi eredménylistát a svéd légiós, Valdix vezeti 17 ponttal, de Vorobiev és Zagidullin is csak néhány ponttal van tőle elmaradva. Dacára a sok jó játékosnak, pénteki ellenfelünk eddig váltakozó sikerrel szerepelt a bajnokságban, október 11-én otthon kaptak ki a Schiller-Vasastól, a hó végén pedig a Brassó, és a Szereda ellen veszítettek. Novemberben viszont legyőzték az Acélbikákat, majd elvittek egy pontot a szeredai oroszlánbarlangból is, tehát komolyan elkezdtek játékba lendülni.



A mieink kilenc mérkőzést abszolváltak sikeresen, a válogatott szünet utáni első találkozón viszont nem bírtak az UTE együttesével. A lila-fehérektől elszenvedett vereségnek azonnal meglett a negatív hozadéka; kedden a dunaújvárosiak nyertek a Schiller-Vasas ellen és jobb gólkülönbséggel a mieink elé kerültek. A történtek csak megerősítik azt, hogy messze ugyan az alapszakasz vége, de minden pontra égetően szükségünk van! Ebbe sajnos, vagy nem, de nem fér bele semminemű kihagyás és nyilván az sem, hogy könnyű gólokra adjunk lehetőséget az ellenfélnek. A Gyergyó minőségi légiósok sorát felvonultató, offenzív, jól kontrázó együttes, ezért különösen fontos, hogy elvegyük tőlük a területet. A kemény, szilárd védekezés közepette vigyázni kell arra is, hogy ne kerüljünk fölöslegesen emberhátrányba, még úgy is, hogy kiemelkedően jó az emberhátrányos védekezési mutatónk. A szezonbeli egyetlen mérkőzésünket még szeptember közepén vívtuk és megnyertük, a hazai együttes nyilván ezért is szeretne visszavágni.



Akárhonnan is nézzük az erőviszonyokat; egyértelmű, hogy roppant nehéz meccs előtt állunk. A Gyergyói HK nyilván győzelemre játszik, de más célja nem lehet az egyetemi csapatnak sem! Erre a gyakorlatban is megvan az esély, amihez azonban folyamatos koncentrálásra, hibátlan védekezésre és ponterős támadó játékra lesz szükség!

Gyergyói HK vs DEAC
2019. november 15. (péntek) 18:30
Gyergyószentmiklós



=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-11-14 12:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS