Büszkék lehetünk a srácokra!

2019-09-05 11:50:00

Nagyszámú nézősereg,  telt ház fogadta a pályára lépő csapatokat szeptember 4-én este a Debreceni Jégcsarnokban, valószínű, hogy az érdeklődés az ellenfélnek is szólt. A hazai szurkolók főként arra voltak kíváncsiak, hogyan boldogulnak a mieink egy jóval magasabban rangsorolt csapattal szemben, mivel keményen „feltunningolt” vetélytárs akad majd bőven az ERSTE Ligában is.

Emellett nyilván mindenki azt szerette volna látni, hogy a Nagytapolcsány és a HKB elleni meccseken tapasztalt pozitív trendek tovább folytatódnak a DVTK vendégszereplése estéjén is.

Az 1. harmadot nagy iramban kezdték a Jegesmedvék, de a DEAC átvette a tempót, egyik gárda sem tudott tartós fölényt kiharcolni. Az 5. percben Sági lövése kipattant Adorjánról, Izacky pedig ismét jókor volt jó helyen. Pár másodperccel később Berta tüzelt a semleges harmadból, a pakk a vendégkapusról vágódott a ketrec fölé. Az 05.44-nél előbb Gőz ült ki testre ütésért, majd Részegh is a kiállítás sorsára jutott. Az emberfóros szituációkban ügyesen kombináltak a mieink, gólt azonban nem sikerült elérniük. A harmad második felében egy fokozattal feljebb kapcsolt az Extraligás együttes, de a Debreceni Egyetem alakulata jól védekezett, a visszasegítések rendre eredményesek voltak. Kevéssel a dudaszó előtt egyenlítettek a vendégek, Vandane nagy lövése nyomán a korong egy hazai ütőn változtatott irányt és a felső sarokba vágódott.

A 2. játékrész elején folytatódott a nagyiramú játék. A miskolci támadók rendre átrohantak a semleges harmadon és ott teremtek a kapunk előtt, a hazai védelem azonban jól állt a lábán, sőt, ellenakciókra is futotta az erőnkből. A 6. percben Izacky visszatett korongjából Novotny veszélyeztetett. Egy perccel később remek kontra után Piatak átadásával Hári lépett ki és pontosan lőtte ki a felső sarkot. A 9. percben Novotny csapott le villámgyorsan a korongra és alsó sarokba helyezte. Ez már sok volt Marcel Rodman számára, időt kért, a csapata pedig nagy nyomást gyakorolt a mieinkre. Hetényi Zolinak bőven akadt munkája, a harmad fele táján többször is életveszélyes helyzetben tisztázott. A 34. percben Harrison magas bottal való játék miatt 2 percre kivált a játékból, ezzel időlegesen csökkent a vendégek nyomása. Az emberhátrányt hárította a Jegesmedvék végelme, kiegészülve azonnal megpróbálták lerohanni az egyetemistákat, Hetényi azonban újra a helyén volt. A harmad 15. percében Kozma egyedül indult meg egy lecsorgó koronggal, lövését azonban fogta Adorján. Az utolsó percben Dudás és Mazzag között támadt nézeteltérés, a miskolci védő megúszta 2 perccel, a hazai csatár viszont 2+10 percet kapott.

A 3. harmad elején szinte azonnal gólt kaptunk, Ross használta ki a debreceni védelem megingását. A vendégeknek még mindig volt egy magasabb sebességfokozata, a mieink pedig láthatón megzavarodtak. A 3. percben Hetényi Zoli védett nagy bravúrral, David Musial pedig gyorsan időt kért. A 4. percben furcsa körülmények között egyenlítettek a vendégek; a pakk teljes terjedelmében kikerült a védekező harmadunkból, a visszajátszás után (leshelyzetben) Dudás lövése beakadt, a játékvezetők pedig megadták a miskolciak gólját… A mieink továbbra sem találták a játékukat, a Jegesmedvék pedig Vas János révén gyorsan megszerezték a vezetést is, sőt, a harmad felénél Rodman találatával már két góllal vezettek. Az 51. percben Markovot ültették ki akadályozásért, a hátrányt azonban sikerült kivédekeznünk. Az utolsó percben Ross még egyszer „betuszkolta” Hetényi Zoli mögé a pakkot, ezzel kialakult a meccs végeredménye. A lefújás után büntetőpárbaj következett; a hazai publikum lelkivilágára pozitívan hatott, hogy a mieink két szép góljára a vendégek nem tudtak válaszolni.

A számszerű eredmény ellenére a DEAC jól játszott, két harmadon keresztül csaknem egyenrangú ellenfele volt az Extraligás miskolci együttesnek. A vendégek győzelme megérdemelt, bár némelyik góljuknál a szerencsével sem álltak hadilábon. A 3. harmadban sajnálatos módon elveszítettük a fókuszt, és már nem tudtunk visszajönni e meccsbe. Az első két harmad játéka azonban több, mint biztató a jövőre nézve.

Kecskeméti Áron másodedző kommentálta a történteket. - Ez tipikusan olyan eset volt, amikor az egyik szemünk sír, a másik meg nevet! Okkal örülhetünk, mivel óriási fegyvertény az, hogy két harmadon át partnerei tudtunk lenni egy Extraligás csapatnak, sőt 2 góllal vezettünk is ellenük! Nyilván szomorkodunk amiatt, hogy az utolsó harmad 0-5 eredménnyel zárult, amiben a saját hibáink is szerepet játszottak. Viszont jelenleg még egy felkészülési folyamatban vagyunk. El fogjuk érni, hogy a bajnoki szezon során három harmadon keresztül azt a hokit láthassuk, amit most az első két játékrészben. Összességében úgy gondolom, hogy büszkék lehetünk a csapatunkra - mondta a másodedző.

2019.09.04. 18.30 Debreceni Jégcsarnok
Felkészülési mérkőzés
DEAC – DVTK Jegesmedvék 3-6 (1-1, 2-0, 0-5)
Gólszerzők: Izacky, Hári és Novotny, illetve Ross (2), Vandane, Dudás, Vas J. és Rodman D.

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: PÉNZES-KEMECSEI ZSUZSA
Email:
közzétéve: 2019-09-05 11:50:00

további cikkek a témában
Responsive image
Három pontra hajtunk vasárnap

PÉNZES-KEMECSEI ZSUZSA * 2019-02-02 11:08:00

Responsive image
Az ötösfogat - fiatalok, de nem nyeretlenek

PÉNZES-KEMECSEI ZSUZSA * 2019-06-11 15:04:25

Responsive image
Nem találtuk a játékunkat

PÉNZES-KEMECSEI ZSUZSA * 2019-10-05 09:30:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS