Szoros meccset vívtunk Nagymihályban

2019-08-18 08:00:00

Úgy tűnik, egyelőre lépéselőnyben vannak a szlovák csapatok, egymás után szállítják a skalpokat az előszezon során. A második ligás lévaiak elkapták a Gyergyói HK-t, a Visegrádi Kupában a tavalyi Extraliga szezon 10. helyezettje, a HC Detva 3-1-re verte a számunkra is ismerős Torax Poruba-t, csütörtöki ellenfelünk, a Dukla Michalovce pedig 5-3-as gólkülönbséggel küldte haza a DVTK Jegesmedvéket. E hét kedden az EHC Black Wing Linz csapatát fogadta a nagymihályi együttes és büntetőkkel ugyan, de végül 4-3-ra győzött. Egy percig sem volt tehát kérdéses, hogy nehéz dolga lesz a mieinknek az ambiciózus Extraliga újonccal szemben.

A meccs elején egyértelmű fölényben játszottak a házigazdák, akik már az 1. percben megszerezték a vezetést. Nem sokkal később Izacky passzából Novotny egalizált, de a 12. és a 15. percben is betaláltak a hazaiak, akik így két gólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

Az első harmadban az egyetemisták nem találták a játékukat, nem működtek csapatként a srácok, David Musial azonban a szünetben rendesen összekapta a csapatát. A 2. játékrésztől kezdve egyre jobban muzsikált a debreceni együttes; a harmad közepe táján Novotny ismétlése kötött ki Glosár hálójában, sikerült egy gólra felzárkózni. A mérkőzés további szakaszában jól hokiztak a mieink, megvoltak a helyzeteink is, ám ezek sajnos kimaradtak. A találkozó hajrájában kapus nélkül támadtak a debreceniek, egy távoli lövéssel azonban a Michalovce biztosította be a győzelmét. A mérkőzés után büntetőpárbajra is sor került, ezt viszont a mi srácaink nyerték.

Az első harmad gyengébb játéka után az egyetemisták megmutatták, milyen hokira képesek valójában, az utolsó pillanatokig szorossá tudták tenni a találkozót, ami egyértelműen biztató a jövőre nézve. A mieink következő ellenfele augusztus 23-án az ugyancsak jó játékerőt képviselő HC Topolcany együttese lesz. Bízunk abban, hogy a debreceni együttes erről a meccsről a pozitív impulzusokat viszi tovább és a magyar játékosok is megtalálják majd a góllövő ütőjüket.

HC Dukla Michalovce – DEAC 4-2 (3-1, 0-1, 1-0)
Gólszerzőink: Novotny (2)

A DEAC az alábbi összeállításban lépett a jégre:
Hetényi (Gönczi), Vokla-Filbrant, Daloga-Piatak-Hári, Léránt-Kiss, Izacky-Novotny-Sági, Markov-Sándor, Kozma-Berta-Kuleshov, Mazzag-Salló-Molnár D.

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-08-18 08:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS