Végre jégen

Frissítés: 2019-08-06 09:54:51

Elkezdte az „éles” felkészülést a Debreceni Egyetem Erste Ligás jégkorongcsapata. David Musial vezetőedző és Kecskeméti Áron másodedző csütörtök délelőtt vezényelte le az első jeges tréninget a csapatnak a Debreceni Jégcsarnokban. Innentől napi egy jeges és egy konditermi edzés szerepel a programban.

Csütörtök délelőttre kellő vastagságúra hízott a Debreceni Jégcsarnok jege, elkészült a pályafestés is, amelyen a DEAC jubileumi címere természetesen központi helyet kapott. Megszépült a csapat öltözője is, amely immár igazán modern kivitelben és teljes DEAC-pompában várta a hokisokat.

A srácok kettő híján teljes létszámmal vettek részt az első „csúszós” edzésen, amely éppen a DEAC 100. születésnapjára esett. 1919-ben ugyanis ezen a napon alapították meg a fekete-fehér egyesületet. A két hiányzónak egyébként komoly „alibije” van: a csatár Kozma Ferenc és a kapus Gönczi Lajos a magyar U20-as válogatott tagjaként csütörtök este a világ legjobb U18-as válogatottjával, az Egyesült Államok fiataljaival csap össze a fővárosban.

Ami pedig a mai jeges edzést illeti, a szakmai stáb egy háromnegyed, valamint egy egyórás etapra bontotta az első gyakorlást, amelyen Kecskeméti Áron másodedző szerint kifejezetten jól mozogtak a srácok. - Attól függetlenül, hogy első jég volt, pozitív tapasztalatokkal zártuk a napot. Látszik, hogy a srácok nagy melót tettek bele a fizikai felkészülésbe a nyáron. Persze az első lépések, az első passzok mindig nehezek a jégen, újra meg kell találni, vissza kell hozni azt a formát, ami a jégre kell. A vezetőedző próbálja mindig az alapról felépíteni az egészet. Nagyon fontos az alapokon végigmenni, visszaszokni a jégre, attól függetlenül, hogy profi játékosokról van szó. A mai feladatokban nagyon sok kori és nagyon sok passz volt, a szezon elején leginkább erre van szükség – fogalmazott a másodedző.

A játékosok közül a csapat egyik új támadója, Sági Martin foglalta össze az első tréningen tapasztaltakat. - Kicsit furcsa volt ennyi hónap kihagyás után, de hát, valamikor el kell kezdeni. A vége felé szerintem már átestünk a holtponton, és jól mentek a passzok és a lövések is, és szerintem mindenkinek egyre jobb lesz a lába a korcsolyázáshoz. Nekem egyébként volt szerencsém nyáron heti egyszer jégre menni, így talán egy fél fokkal könnyebb dolgom volt ma. A csapatot nézve összességében látszik azért a darabos mozgás még, illetve az, hogy a korongot még nem úgy kezeljük, de ez napról napra jobbá fog válni – mondta a 22 éves hokis, aki ősztől a Debreceni Egyetem joghallgatója lesz.

További az együttessel kapcsolatos hír, hogy a DEAC marketing csapata elkészült a következő szezonban használatos hokimezek terveivel, így - ha minden jól megy - a csapat várhatóan már az új trikókkal megrakodva indul útnak kedden a csehországi Ostravába, ahol a Torax Kupán négy felkészülési mérkőzésen is jégre lép. A mezeket természetesen a nagyszerű szurkolótábornak is bemutatjuk hamarosan.

A DEAC felkészülési meccsei:

augusztus 7., szerda, 19.15: DEAC-Katowice (lengyel, 1.), Ostrava

augusztus 8., csütörtök, 16.00: DEAC–JKH GKS Jastrzebie (lengyel, 1.), Ostrava

augusztus 9., péntek, 19.15: DEAC–Poruba (cseh, 2.), Ostrava

augusztus 10., szombat, 11.00: DEAC–Sumperk (cseh, 3.), Ostrava

augusztus 15., csütörtök, 17.30: Nagymihály (szlovák, 1.)–DEAC

augusztus 23., péntek, 18.00: Nagytapolcsány (szlovák, 2.)–DEAC

augusztus 30., péntek, 18.00: DEAC–Hokiklub Budapest

szeptember 9., hétfő, 18.30 DEAC–Schiller-Vasas


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: PÉNZES-KEMECSEI ZSUZSA
Email:
közzétéve: 2019-08-01 14:25:00

további cikkek a témában
Responsive image
Egy napunk van a megújulásra!

PÉNZES-KEMECSEI ZSUZSA * 2019-10-01 13:17:00

Responsive image
Egyből a közepébe

PÉNZES-KEMECSEI ZSUZSA * 2019-09-14 10:50:00

Responsive image
Nagy valószínűséggel a dobogón zártunk

PÉNZES-KEMECSEI ZSUZSA * 2019-02-23 10:30:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS