Az Extraligából igazolt támadót a DEAC

Frissítés: 2019-05-08 11:36:31

Hétfő délután szignózta a 2019-2020-as szezon végéig szóló szerződését a 26 éves, tapasztalt csatár, Martin Daloga, aki a szlovák Extraligából érkezett a Debreceni Egyetem csapatához. A hórihorgas jégkorongozó Gyetván született, és karrierje során mostanáig Szlovákiában játszott. Sokat erősödhet vele a támadó szekció.

A 192 centiméter magas hokis 2007-ben debütált a HKM Zvolen U 18-as csapatában, két évvel később pedig már a zólyomiak junior együttesét erősítette. Ifi korszakában 44 gólt szerzett és 36 gólpasszt adott, míg a juniorként 14 assziszt mellett 33 gól volt a termése. A 2011-12-es szezonban a szlovák junior válogatott tagjaként részt vett a junior világbajnokságon, ahol hat mérkőzésen 3 pontot szerzett. 2011-től 2018-ig folyamatosan jégre lépett a HKM Zvolen felnőtt csapatában, az elmúlt szezonban igazolt szülővárosa Extraligás együtteséhez. A szlovák elitben összesen 78 pontot gyűjtött, ebből 35 volt a gólok száma.


Martin Daloga és Lóczi Lászlóné Kovács Marianna DEAC-ügyvezető

Martin Daloga a szerződéskötés kapcsán elmondta, úgy érezte, eljött az idő a váltásra. – A döntésemben szerepet játszott az, hogy ismertem David Musial edzőt, hiszen Zólyomban korábban dolgoztunk együtt. Ő ajánlotta nekem a DEAC-ot. Egyelőre nem tudok túl sokat a csapatról, de nagyon szeretnék sok szép sikert elérni az együttessel, és minél több győzelemhez hozzásegíteni a csapatot – mondta a DEAC legújabb szerzeménye.

A szlovák támadót David Musial jó karakterű játékosnak tartja, a tréner kiemelte nagyszerű fizikai adottságait és gyorsaságát, szerinte Martin a pályán és a pályán kívül is nagy hasznára lehet majd a csapatnak.

Az új érkező mellett véglegessé vált az is, hogy nem Debrecenben folytatja a pályafutását a cseh hátvéd, Jiri Behal, valamint a fiatal csatár Vincze Péter és a kapus Nagy Péter sem. A klubvezetők ezúton mondanak köszönetet eddigi munkájukért és kívánnak további sikereket játékos-pályafutásukhoz.

Játékosmozgás a DEAC-nál (2019):

Maradók:
Hetényi Zoltán (G)
Vladislav Kuleshov (F)
Berta Ákos (F)
Dominik Novotny (F)
Jakub Izacky (F)
Salló Barna (F)
Hári Norbert (F)
Molnár Dávid (F)

Érkezők:
Phil Kiss (D - UTE)
Léránt René (D - DAB)
Sándor Flórián (D - Fehérvári Titánok)
Martin Daloga (F – HC Gyetva)

Távozók:
Márton Koppány (F)
Erdei Zoltán (D)
Nico Vourijarvi (D)
Hetényi Péter (D)
Jiri Behal (D)
Vincze Péter (F)
Nagy Péter (G)

PKZs/MK, fotók: DI.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-05-07 00:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nagy visszatérők

Admin * 2018-06-05 14:39:00

Responsive image
Veretlenek csatája következik

Admin * 2018-09-22 18:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS