Tompán, fáradtan mozogtak a mieink

Frissítés: 2019-03-14 10:50:35

A szokásosnál valamivel később, kedden déltájban szállt buszra és indult el az első elődöntő mérkőzésére a DEAC együttese. David Musial vezetőedző igyekezett minden lehetőséget kihasználni, hogy levegőhöz juttassa a csapatát, akik egy hosszúra nyúlt, végsőkig kiélezett negyeddöntő után, jószerével pihenés nélkül vágtak neki a következő szériának. Az előző szakasz hét meccse fizikailag is rendkívül megterhelőnek bizonyult, a vége felé számos meghatározó játékosunknak már szinte mindene fájt és akkor még nem beszéltünk a hosszú utazások fáradalmairól. A budapesti mérkőzés napján bizonyossá vált, hogy a sérült Hugo Turcotte ez alkalommal nem tud pályára lépni, az egyetemisták stábja tehát újabb átszervezésre kényszerült. Végül a kanadai csatár helyét Kuleshov foglalta el az első sor tengelyében, Berta Ákos támadó szerepkörben maradt, míg Hári Norbert Molnár Dávid és Silló Arnold mellé került a harmadik ötösfogatban.

Az FTC már az első pillanatokban keményen beleállt a mérkőzésbe, 52 másodperccel a korongbedobás után Tóth Adrián találatával a vezetést is megszerezték. A 10. percben Switzer értékesített egy kipattanót, már két góllal mentek a zöld-fehérek. A küzdelem leginkább a hazai támadók és a vendégek védői között zajlott, az FTC jóval többet támadott, ezt jelzi a kapura lövések száma (16-9) is.



A 2. harmad elején Hetényi Péter kapta a meccs első kiállítását, a felcsúszott ütője találta el Nagy Gergőt. 28.40-nél Berta ült ki 2 percre, de ezt a hátrányt is sikerült kapott gól nélkül lehozni. Alig több, mint négy perccel később elvédekezte magát az egyetemista csapat, Nagy Gergő pedig góllal büntetett. 34.01-nél az előrehúzódott Rantanen szerezte meg a hazaiak negyedik gólját. David Musial ekkor úgy döntött, hogy kiveszi a meccsből Hetényi Zolit, akit Gönczi Lajos váltott fel a debreceni kapuban. 36.59-nél Perrier bottal akasztása 2 percet ért, az emberfórt azonban nem tudtuk gólra váltani. A 2. játékrészben is fáradtan mozgott, sok hibával játszott a vendégcsapat, az FTC továbbra is fölényben hokizott.

A 3. harmadban aktívabban kezdtek a mieink. A 47. percben Molnár Dávid, Németh Attila és Silló adogattak formásan a zöldek kapuja előtt, végül Silló góljával sikerült szépíteni, Fodor Szabolcs pedig gyorsan időt kért. Másfél perccel később Hári szerencsétlenül üközött Switzer-el, a Fradi csatára megsérült, Hári viszont 2+2 percet kapott. Ezután lényegesen feszültebbé vált a hangulat; előbb Rantanen, majd Pavuk és Novotny került a büntetőpadra, 52.09-nél Vuorijarvi-ra fújtak rá 2 percet a játékvezetők, majd a finn hátvéd hozzászólását újabb 2 perccel jutalmazták. 52.38-nál az FTC Walls révén kihasználta az emberfórt, majd egy percen belül Molnár Dávid és Tóth Richárd is a büntetőpadon kötött ki. 56.06-nál Izacky vette fel a korongot, elhúzott és Arany Gergely hálójába vágta. 56.37-nél Tóth Gergő értékesített egy kipattanót, majd az 58. percben Walls emberelőnyben állította be a végeredményt.



A találkozó nagy részében a hazai csapat játszott fölényben és megérdemelten győzött. A mieink sokat hibáztak, főként a védekező harmadban és fizikailag, valamint mentálisan is fáradt együttes benyomását keltették, akik csak a 3. harmadot tudták szorosabbá tenni.

A debreceni legénységnek nem sok ideje lesz a regenerálódásra, hiszen szerdán este újabb elődöntő mérkőzés következik. Egy másik összecsapás, ahol az előző találkozó eredménye, gólkülönbsége vajmi keveset számít. Tiszta lappal lehet tehát indulni, a keddi fiaskót pedig nagyon gyorsan el kell felejteni! A párviadal négy győztes mérkőzésig tart és még nagyon messze van a vége. Bízunk abban, hogy a sérültek állapota is javul és csapatunknak sikerül plusz energiákat mozgósítani a gyors visszavágás érdekében!

FTC-Telekom vs DEAC 7-2 (2-0, 2-0, 3-2)
Gólszerzők: Walls(2), Tóth A., Switzer, Nagy G. Rantanen és Tóth G., illetve Silló és Izacky

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-03-13 11:30:00

további cikkek a témában
Responsive image
Újabb helyosztó a Brassó ellen

Admin * 2019-11-28 18:00:00

Responsive image
Sikeres hazai bemutatkozás

Admin * 2019-08-31 09:00:00

Responsive image
Gyergyóban lehet javítani

Admin * 2019-01-12 11:55:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS