Emlékezetes győzelem egy varázslatos estén

Frissítés: 2019-03-11 14:43:02

Óriási hangpárbaj fogadta a pályára lépő csapatokat vasárnap este a Debreceni Jégcsarnokban. Mindkét tábor tisztában volt azzal, hogy ez az utolsó esély, ennek megfelelő energiával támogatták kedvenceiket. A hazai oldalon újra csatasorba állt a Kovács Bronson és Vuorijarvi alkotta hátvédpáros, a csapatkapitány Berta Ákos ismét a támadósorban kapott szerepet, Mikael Tisell viszont nem változtatott a vendégek összeállításán.



Debreceni helyzettel indult a találkozó; Németh Attila tört előre, már a gyergyói kapunál járt, amikor a jégre vitték, a bírói síp azonban néma maradt. 01.14-nél szinte a semmiből jutott vezetéshez a vendégcsapat, Daradics indult meg nagy lendülettel és góllal fejezte be az akciót. A hazai szurkolók gyorsan magukhoz tértek a sokkból és komoly hangerővel buzdították a mieinket. Röviddel később Novotny egy hajszállal maradt le Turcotte kapu mögül visszatett korongjáról. 07.23-nál Hetényi Péter kapott két percet gáncsolásért, a hátrányban azonban jól zárt a hazai védelem. A 9. percben a gyergyóiak megnyertek egy korcsolyázó versenyt, de Hetényi Zoli résen volt, majd újabb két meleg helyzetet kellett tisztáznia. Sokat ment előre, de keveset lőtt kapura az egyetemista csapat, az egyéni akciókra épített támadásokat hárította a Gyergyó védelme, vagy Goryachevskikh fogott biztos kézzel.



Valószínű, hogy nem csupán dicsérő szavak hangzottak el a DEAC öltőzőjében, a lényeg azonban, hogy egészen más mentalitású csapat érkezett a 2. harmadra. Az eredmény sem maradt el; 23.34-nél Novotny takarásból tüzelt, a középtávoli beakadt, egyenlített a hazai alakulat! A debreceniek lendülete tovább tartott, a gyergyói védők egyre nehezebben tudták tartani a közöttük cikázó támadókat. 26.05-nél a bunyóra mindig kapható Bobcek Izacky-val került nézeteltérésbe, mind a két gladiátor 2+2 percet kapott. Alig egy perccel később Vorobyev is kiült, az előnyben nagyon nyomtak a mieink, ebben az időszakban Gorychevskikh tartotta meccsben a csapatát. A 10. percben Turcotte lépett ki, de talán egy kicsit korán lőtte el a pakkot. Pestunov is egyre idegesebben játszott, a 32. percben Hárit próbálta jégbe döngölni, az összecsapás után 2+2 percet pihenhettek a küzdő felek. A mieink azonban tovább támadtak; 32.57-nél Berta fülelt le egy gyergyói indítást, Kozma közreműködésével Németh Attila kapta meg a korongot és laposan becsúsztatta a rövidbe. A vendégcsapat kontrajátékra rendezkedett be, a hazai kapuvédő két ízben is hatalmasat mentett. A debreceni publikum Hetényi Zoli nevét kezdte skandálni, miközben a pályán tovább támadtak a kedvencek. Négy perccel a játékrész vége előtt a mieink óriásit zsugáztak a gyergyói harmadban, a vendégek csak Goryachevskikh jóvoltából úszták meg újabb gól nélkül.



A 3. harmad elején támadásban maradtak az egyetemisták, 43.01-nél Berta és Vorobyev páros kiállítása fokozta az izgalmakat. 43.16-nál Pestunov hozta helyzetbe magát és váratlanul kiegyenlítette az állást. Tizenkét másodperccel később Ezhov buktatta Turcotte-ot, majd Kozma Zsolt is a kiállítás sorsára jutott. Az előnyben Izacky jó befordulása okozott gólveszélyt a Gyergyó ketrece előtt. 49.53-nál Berta lövése oldalra pattant Goryachevskikh-ről, Molnár Dávid éles szögből beverte, a fehérorosz kapus nem ért át. 50.49-nél Pestunov próbálta megrendszabályozni Turcotte-ot, 2+2 perc volt ellene az ítélet. A jégen egyre feszültebbé vált a hangulat, a gyergyói padnál tumultus keletkezett, több, mint egy percig állt a játék. Néhány másodperccel később Turcotte is két percet kapott. A vendégkapu előtt kimaradt egy sakk-mattra kijátszott helyzet, majd 57.55-kor a gyergyói vezetőedző időt kért. 58.38-nál Goryachevskikh elhagyta a jeget, de nem sok időt töltött a cserepadon. 58.55-nél korongot szereztek a mieink, Német Attila hidegvérrel meghúzott egy cselt és biztos kézzel talált be az üresen hagyott kapuba. A gól után kis híján felrobbant a debreceni szektor, a játékosok és a szurkolók is boldogan ünnepelték az elődöntőbe jutást.



A végsőkig kiélezett, nagy feszültséget és izgalmakat hozó mérkőzésen megérdemelten nyert az egyetemista alakulat. A fiúk kibírták a rájuk nehezedő nyomást és keményen megdolgoztak a győzelemért. Azóta hivatalossá vált, hogy már kedden tovább pörög a mókuskerék, a debreceni legénység az FTC-Telekom együttesével csap össze a döntőbe jutásért. Bármi lesz is az újabb párviadal eredménye, a vasárnap esti ünneplés momentumai csodaszép élményként maradnak meg mindazokban, akik ennek részesei lehettek. Sportszerűségből a csapat és a publikum is jelesre vizsgázott; a debreceni srácok köszöntötték a gyergyói szurkolókat is, a drukkerek pedig elcsendesültek, amikor a vendégek a Székely himnuszt kezdték énekelni. A lelátó népe felemelő közösségi élménnyel gazdagodott, ezen az estén forrt össze igazán a csapat és szurkolóik, ekkor nyert igazi tartalmat az a szó; mieink! Ezúton is köszönjük a szép élményt a csapatnak és mindenkinek, akik a szép siker kovácsai voltak! A hazai szurkolók nem csak a lelátóról köszönték meg a varázslatos estét, a srácok régen kaptak annyi jó szót és ölelést, mint most, a mérkőzés után.


fotók: Szepesi Boglárka

DEAC vs GYERGYÓI HK 4-2 (0-1, 2-0, 2-1)
Gólszerzők: Németh A.(2), Novotny és Molnár D., illetve Daradics és Pestunov



=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-03-11 11:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS