Cseh gólvágókkal hosszabbított a DEAC

Frissítés: 2019-02-01 11:49:45

Egy évvel megtoldották a felek Jakub Izacky és Dominik Novotny szezon végén lejáró szerződését a DEAC-nál. A jelenlegi csapatból így tehát a szakmai stáb - David Musial vezetőedző és Kecskeméti Áron pályaedző - mellett már négy játékos marad biztosan a következő szezonban is Debreceni Egyetem sportklubjában.

Mindkét cseh csatár a nyáron érkezett Debrecenbe a DAB-tól, és az alapszakaszban nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő.



Jakub Izacky holtversenyben az ötödik helyen zárt a kanadai táblázaton az Erste Liga 40 meccses első etapjában. 24 gól mellett 29 assziszt fűződik a nevéhez, az összesen 53 ponttal pedig a „házi” pontversenyben is dobogós, második volt Hugo Turcotte mögött.



Dominik Novotny az alapszakasz kanadai táblázatán 12 góllal és 10 assziszttal a 62. helyen zárt, bár tegyük hozzá gyorsan, hogy a játékszervezésben is kimagaslót nyújtó cseh támadó bokatörés miatt a 40-ből 15 meccset kénytelen volt kihagyni november elejétől egészen december végéig.

A két gólfelelős szerződésének meghosszabbításáról a DEAC jégkorong szakosztályának vezetője, Fodor András elmondta, a DEAC első sorának meghatározó tagjairól van szó. – Ők ketten, együtt különösen jól teljesítenek. Miután régebb óta játszanak egy csapatban, a pályán különösen hatékony közöttük az együttműködés, így mindenképpen szerettük volna együtt tartani őket. Emellett nagyra becsüljük a játéksebességüket, valamint a játékintelligenciájukat is. Abban bízunk, hogy a jövő évi csapatnak is meghatározó tagjai lesznek – vélekedett a sportvezető.

Dominik Novotny és Jakub Izacky tehát Hetényi Zoltánnal és Vladislav Kuleshovval együtt a 2019-2020-as szezon végéig biztosan marad a DEAC-nál. A csapat legközelebb csütörtök este lép pályára hazai környezetben, 19 órától a Csíkszeredát fogadja a Jégcsarnokban.

PKZs.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-01-30 14:25:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS