Gyergyóban sem jött össze a pontszerzés

Frissítés: 2019-01-15 10:27:37

Pontosan 48 órával a Brassó elleni mérkőzés után Gyergyószentmiklóson léptek a jégre a mieink. A debreceni szimpatizánsok bizakodva tekintettek a találkozó elé, mivel a két együttes játékerejének mérlegelése alapján a Gyergyó viszonylag „könnyebben fogható” ellenfélnek ígérkezett.

A hajdúsági csapat kapujában ez alkalommal Gönczi Lajos élvezte a szakvezetés bizalmát. Jól kezdték a meccset a mieink, egyértelmű fölényben hokiztak, több veszélyes helyzetet teremtettek Ruczuj Gellért kapuja előtt. A 6. percben váratlanul vezetéshez jutott a hazai gárda; a rutinos Pesztunov szerzett korongot, Csergőt játszotta meg, a gyergyói csatár pedig az első igazán veszélyes támadásuk végén előnyhöz juttatta a csapatát. Néhány másodperccel később akadályozásért Bertát állították ki. A hátrányban hatékonyan bekkelt a debreceni együttes, Gönczi Lajos is több kiváló védéssel hívta fel magára a figyelmet. A 12. percben a kitörő Elekest Kovács Bronson borította fel, ismét emberhátrányba kényszerültünk, de ezúttal is jól zárt a mieink védelme. 17.03-nál korongot vesztettek a gyergyóiak, Turcotte vezette fel a debreceni támadást, majd Hetényi Péter középre adásából Salló szerezte meg az egyenlítő gólt. A harmad utolsó percében 3 a 2-re léptek el a hazaiak, de az agilisan hokizó Pesztunov lövését a kapuvas hárította. Az első periódus kiegyenlített játékot hozott, az eredmény megfelelt a játék képének.



A 2. harmad elején oda-vissza hullámzott a játék, mind a két kapu előtt adódtak veszélyes helyzetek. 23.58-nál újra vezetést szereztek a hazaiak; Góga távoli lövése a kapunk előtt helyezkedő Markov-ról bepattant, a gólt Constantin-nak jegyezték be a játékvezetők. Tovább támadott a Gyergyó, előbb Vorobyev és Steen hagyott ki helyzetet, majd Péter lövését fogta Gönczi. A másik oldalon Kovács Bronson kitörése okozott gondot a hazai védelemnek. 26.22-nél a gyergyói csapatból Barabás került a büntetőpadra. A fórban Izacky játszotta magát tisztára, de a lövése nem talált utat Ruczuj hálójába. A következő percekben mindkét kapusnak bőven akadt dolga, Gönczi több közeli lövést hárított, a másik oldalon Hári löketét fogta Ruczuj, majd Izacky kiugrását hatástalanította. 37.16-nál újra a gyergyóiak teremtettek veszélyes helyzetet; Steen kereszpassza üresen találta a túlsó vasnál leselkedő Vorobyev-et, aki nem hibázott. Az utolsó percben Karpus még összeszedett egy 2 perces kisbüntetést, melynek nagy része áthúzódott a következő játékrészre.



A 3. harmad elején az áthúzódó hátrányt kivédekezték a hazaiak. A következő időszakban keményen nyomtak a mieink, főleg kontrákból alakítottak ki veszélyes helyzeteket, a formába lendült Ruczuj azonban verhetetlennek bizonyult. A 47. percben a mieinkre ráfújtak egy technikai kisbüntetést, a játékvezetők megítélése szerint túl sok játékosunk tartózkodott a jégen. Nem ok nélkül reklamált a debreceni együttes, de a sporik hajthatatlanok maradtak. Alig több, mint egy perccel később a hazaiak kihasználták az emberfórt; Csergőt játszották tisztára, aki megszerezte csapata negyedik találatát. A mieink 3 gólos hátrányban is tovább harcoltak, de Ruczuj lehúzta a redőnyt erre a mérkőzésre. 54.34-nél ismét Pestunov-ék kevergettek, középen Csergőt hozták tiszta helyzetbe, aki megint betalált. A mieink becsülettel küzdöttek a lefújásig, de érezhető volt, a meccs már eldőlt. A 3. harmadban a debreceni alakulat támadott többet, kétszer annyit lőttek kapura, mint az ellenfelük, de Ruczuj mindent védett; a találkozó folyamán 49 védést mutatott be. 98%-os hatékonysággal dolgozott.


fotók: Gyergyói HK

A mérkőzést biztosan nyerte a gólerősebben játszó Gyergyói HK, a mieinknek ismét nem sikerült pontokat szerezni. A Brassó - az FTC-Telekomtól elszenvedett vereség ellenére – maradt a tabella 3. helyén, a negyedikre az UTE lépett fel, miután legyőzték a Csíkszeredát.

Gyergyói HK vs DEAC 5-1 (1-1, 2-0, 2-0)
Gólszerzők: Csergő(3), Constantin és Vorobyev, illetve Salló

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-01-14 10:55:00

további cikkek a témában
Responsive image
A hazai bemutatkozás következik

Admin * 2019-08-29 11:00:00

Responsive image
Hozni kell a kötelezőt!

Admin * 2019-10-17 11:00:00

Responsive image
Három pontra hajtunk vasárnap

Admin * 2019-02-02 11:08:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS