A bécsi farmcsapat érkezik a szünet előtt

Frissítés: 2018-11-05 11:16:10

November 4-én, vasárnap este a DEAC csapata a Vienna Capitals II együttesével meccsel a Debreceni Jégcsarnokban, ezután a két résztvevő számára rövid, november 14-éig tartó szünet következik.

Természetesen nem mellékes, hogy a csapatok a tabella hányadik helyén zárják az EL első etapját, milyen impulzusokat visznek magukkal a néhány napos pihenőre. A mieinkre nézve mindez különösen érvényes, hiszen hiába arattunk remek győzelmeket a Csíkszereda és a Gyergyó otthonában, a brassóiak eközben fellopakodtak a dobogóra. A Hajdúságban természetesen mindenki azt kívánja, hogy az egyetemisták vegyék vissza a dobogós helyüket, amire van is lehetőség; többek között azért, mert a Brassó 3 mérkőzéssel játszott többet, mint a mieink. És a felzárkózáshoz persze a bécsi farmcsapat legyőzésén át vezet az út.



Az aktuális tabellára tekintve egyszerűnek látszik a feladat. A DEAC 18 meccséből tizenkettőt megnyert (ebből egyet hosszabbításban), ezzel 37 pontot szerzett, hatékonyságunk 68,5%. A Vienna fiataljai 17 meccsből szereztek 11 pontot, 4 győzelemmel és 13 vereséggel állnak, hatékonyságuk 21,6%. Ettől függetlenül azért vigyázni kell ellenük. A bécsi srácok többször is kieresztették már a karmaikat, a mieinknek Bécsben öt gólt ütöttek, a múlt vasárnap pedig az FTC csak a 54. percben tudta a győztes gólt beütni ellenük. Az utóbbi időszak szorosabb mérkőzéseiben jelentős szerepet játszik a nemrég érkezett, tapasztalt finn kapus, Joni Myllykoski, aki szilárdabbá tette a Capitals II védelmét, de a mezőnyjátékosok között is a finnek (Saari és Hiltunen) látszanak a legerősebbnek.



A DEAC-os srácok a szezon kezdete óta egyenletes teljesítményt nyújtottak, tulajdonképpen komolyabb hullámvölgy nélkül játszották végig az eddigi fordulókat, ami egyértelműen a kiváló csapatmunkának köszönhető. És természetesen Hetényi Zoltánnak, aki mérkőzésről mérkőzésre nagyszerű védéseket produkál, védési hatékonysága 94,2%. Külön öröm számunkra, hogy hála az égnek nem akar elfáradni, nem véletlenül kapott meghívást a felnőtt magyar válogatottba is.



Összességében minden együtt áll ahhoz, hogy a közönség jó iramú, izgalmas, hajtós mérkőzést láthasson vasárnap este, hasonlóan az Acélbikák ellen győzelemmel zárult, „hatpontos” pénteki meccshez. Várjuk a szurkolókat és kérjük, hogy hangos buzdítással segítsék győzelemre a csapatunkat!

DEAC vs EV Vienna Capitals II
2018.11.04. (vasárnap) 18:30
Debreceni Jégcsarnok

= cs =


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-11-03 18:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Jönnek a farmer srácok

Admin * 2018-12-07 10:00:00

Responsive image
Számítunk a három pontra

Admin * 2020-01-07 15:30:00

Responsive image
Kedden elrajtol a Magyar Kupa!

Admin * 2019-10-21 14:57:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS