Extraligás játékos a DEAC védősorában

Frissítés: 2019-07-02 12:40:57

Vokla Roland érkezésével az Extraligában edződött, magyar bajnok, korábbi válogatott játékossal bővült a DEAC új hátvédjeinek listája. A bekk a MAC-ból teszi át székhelyét Debrecenbe, ezzel pedig végleges alakot öltött a Debreceni Egyetem csapatának jövő évi kerete.  

A 184 cm magasra nőtt, 80 kilogrammos testsúlyú, balkezes védő 1996. február 20-án, Hódmezővásárhelyen született, utánpótlás éveit Székesfehérváron töltötte. 15 évesen már bemutatkozott a Fejér megyei együttes U 18-as csapatában, a rákövetkező szezonban pedig az osztrák junior bajnokságban is. A 2012-13-ban remek szezont zárt, a bajnokcsapat tagja volt az osztrák junior ligában, részt vett a Divízió 2/A csoportos ifi világbajnokságon, ahol aranyérmet szerzett. A hazai ifi bajnokságban nagyszerű pont/meccs mutatót produkált, 31 találkozón 48 pontot szerzett. A soron következő idényben folyamatosan lehetőséget kapott mindkét korosztályban és ezúttal az EBJL- ben nyert bajnoki címet. Az U 18-as Divízió 1/B- csoportos VB-n tagja volt az aranyérmes magyar válogatottnak, a tornán nyújtott teljesítménye alapján csapata legjobb játékosának választották. Ugyanebben a szezonban ott volt az U 20-as Divízió 2/A- csoportos világbajnokságon is, ahonnan szintén aranyéremmel tért haza. 2014-15-ben megszerezte a második osztrák junior bajnoki címét, 15 hazai mérkőzésén 15 pontot átlagolt és játszott a Divízió 1/B-csoportos VB-n is. A 2015-16-os idényben fehérvári játékosként 47 mérkőzést kapott a MOL Ligában, ismét tagja lett a magyar junior válogatottnak és újabb VB-arannyal gazdagodott. 2016-17-es szezonra a MAC csapatához igazolt, 39 meccset teljesített a MOL Ligában, ezalatt 5 gólt és 12 gólpasszt jegyzett. Bemutatkozott a magyar felnőtt válogatottban, és azóta összesen 13 alkalommal ölthette magára a címeres mezt. A következő idényben a MAC csapatával Erste Liga bajnok és magyar bajnok lett, míg a tavalyi szezonban 45 találkozón lépett a jégre a szlovák Extraligában.

Érdeklődésünkre, hogy miért a DEAC együttese mellett döntött és melyek a fő céljai a közeljövőben, a következőket válaszolta. - A döntésem fő oka az volt, hogy a jövőben szeretnék több jégidőt kapni, nagyobb szerephez jutni a speciális játékhelyzetekben és összességében meghatározó játékossá válni új csapatomban. Rendkívül vonzó volt számomra az a program, amit az edzői stáb felvázolt, ebből világosan kitűnt, hogy abszolút profi körülmények között fogunk dolgozni, például a rehabilitációs lehetőségek terén. Leendő csapattársaim nagy részével találkoztam már, a legtöbbjüket ellenfélként ismertem meg az előző években. A magyarok és a légiósok arányát is szimpatikusnak tartom, mivel a keretben nincs túl sok légiós, illetve honosított külföldi. Ami az eredményeket illeti, a jövő szezon végén elégedett lennék azzal, ha sikerülne bejutni az elődöntőbe, de én is, mint minden játékos, mindig győzni szeretnék, ezért a döntőbe kerülés az ideális cél – zárta gondolatait Vokla.

Kecskeméti Áron, a DEAC másodedzője elégedetten kommentálta a jó képességű hátvéd átigazolását. - Vokla Roland személyében újabb „válogatott-közeli” játékos csatlakozik hozzánk, ami számunkra abszolút pozitív fejlemény. Az ő esetében is tartottuk magunkat a koncepciónkhoz, mely szerint fiatal, komoly potenciállal rendelkező hokisokat kívánunk megszerezni. Korábban már sikerült olyan hátvédeket leigazolni, akik minden posztra és szerepkörre mintaszerű megoldást kínálnak és ez a lista Vokla Roland érkezésével válik teljessé – mondta a fiatal másodedző.

A védő leigazolásával véglegessé vált a DEAC jégkorongcsapatának 2019-2020-as kerete. A játékosok július 22-én találkoznak először, akkor kezdik a felkészülést a várhatóan szeptember 14-én rajtoló Erste Liga-szezonra.

A DEAC kerete (2019-2020)

Kapusok:

Hetényi Zoltán

Gönczi Lajos

Védők:

Markov Andrei

Phil Kiss (UTE)

Léránt René (DAB)

Sándor Flórián (Fehérvári Titánok)

Clint Filbrandt (Univ. of Lethbridge)

Mestyán István (DAB)

Vokla Roland (MAC Újbuda)

Nagy Zalán (DHK)

Támadók:

Vladislav Kuleshov

Berta Ákos

Dominik Novotny

Jakub Izacky

Salló Barna

Hári Norbert

Molnár Dávid

Kozma Ferenc

Martin Daloga (Gyetva)

Sági Martin (UTE)

Erik Piatak (Nagymihály)

Mazzag Dániel (Fehérvári Titánok)

Filep Zsombor (DHK)

 

Szöveg: =Müller Károly=, fotók: macbudapesthockey.hu, Mudra László


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: P.K. Zsuzsa
Email:
közzétéve: 2019-06-26 15:25:00

további cikkek a témában
Responsive image
Mezcsere!

P.K. Zsuzsa * 2019-10-17 15:00:00

Responsive image
Nehéz meccsen tartottuk itthon a 3 pontot

P.K. Zsuzsa * 2020-01-11 10:00:00

Responsive image
Nagy csatában húztuk be az első meccset!

P.K. Zsuzsa * 2019-11-16 09:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS