Egyetlen pont kellene még

2019-02-22 14:00:00

Kevesebb, mint 24 órával az UTE csapata felett aratott nagyszerű győzelem után, péntek este újabb embert próbáló feladat előtt áll a Debreceni Egyetem ERSTE Ligás jégkorong csapata. Ezúttal idegenben kell megmérkőzniük az UTE együttesével, akik egyértelműen visszavágásra készülnek a mieink ellen.

Bár a lila-fehérek jól felkészültek a debreceni gárdából, csütörtök este úgy tűnt, mintha kissé meglepte volna őket az egyetemisták éles és hatékony játéka. Természetesen minden felkészülés annyit ér, amennyit az adott csapat meg tud valósítani belőle, e téren pedig legutóbb a mieink bizonyultak jobbnak. Nem lesz ez másként az Újpesti Jégcsarnokban sem, ott is az dönt majd, melyik brigád tudja rákényszeríteni az akaratát az ellenfelére.



Motivációban egyik oldalon sem lesz hiány, az újpestiek nyilván nem akarják hagyni, hogy a mieink esetleg letaszítsák őket a 2. helyről, debreceni oldalon viszont a bronzérmes pozíció bebiztosítása a cél. A helyzet az, hogy a felsőházi együttesek közül a Brassó az FTC elleni győzelme ellenére sem lehet ötödiknél jobb, a Csíkszereda viszont feljebb léphet, ha és amennyiben rendes játékidőben megverik a Fradit és az UTE is rendes játékidőben győz ellenünk. Az erdélyiek sorsa tehát nem csupán a saját kezükben van, míg az egyetemistáknak elegendő egy pontot elhozni Újpestről a biztos 3. helyhez. Bár egyértelmű, hogy hazai pályán a lila-fehérek az esélyesebbek, de az együttesünk tegnapi remek játéka számunkra is alapot ad a derűlátásra. Az akadály roppant magas, de átugorható, ám ehhez az eddigieknél is élesebb és hatékonyabb hokira lesz szükség. A mieink különösebb teher nélkül mehetnek fel a jégre, az első meccset hozták, a rájátszásban megvan a pályaelőny, a további forgatókönyvek - egy kivételével - csak pluszokat tartogatnak a mieink számára. Mondhatnánk úgy is, a lecke készen van, csak fel kell tenni az i- betűre a pontot. Bár nagyon sokszor éppen ez a legnehezebb, bízzunk abban, hogy a srácok sikerrel járnak!

=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-02-22 14:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS