Kecskeméti Áron: válogatott feladatok

Frissítés: 2018-11-13 13:41:00

Hogy „idehaza”, a DEAC szorgos hétköznapjain kiváló munkát végez a kapusokkal, az nem kérdés. Bizonyítja ezt hálóőreink folyamatos, jó teljesítménye, illetve mosmár az is, hogy a korosztályos válogatottnál is számításba vették az egyetemi alakulat kapusedzőjét. Kecskeméti Áron az U17-es nemzeti csapat szakmai stábjában kapott fontos feladatokat a héten.

Az edzőtábor hétfőn kezdődött, a keret tagjai és a stáb a fővárosban találkozott, majd Dunaújváros felé vették az irányt. Itt több közös gyakorlás és végezetül három felkészülési meccs is szerepel a programban. Csütörtökön, pénteken és szombaton egyaránt a szlovák U16-osok ellen lépnek jégre a magyar fiatalok. A U17-es keretnek egyébként a védő Szabó Kornél és a csatár Borbát Márk személyében két Debreceni HK-s tagja is van, szóval, nem teljesen ismeretlen a közeg kapusedzőnk számára a nemzetközi szünet alatt.

Kecskeméti Áronnál arról érdeklődtünk, hogy hogyan telnek napjai a korosztályos csapatnál. - Nagyon élvezem eddig köszönöm kérdésed! Remek a hangulat. Jánosi Csaba vezetőedző és Virág Csaba másodedző személyében elképesztően jó edzői párossal van szerencsém dolgozni. Az összetartás lényege most, hogy láthassuk, kik azok, akiket rövid, vagy akár hosszú távon be lehet építeni az U18-as világbajnoki keretbe. Emellett szeretnénk képet kapni arról, hogy melyik játékos milyen gyorsan tud idomulni az új taktikai rendszerhez. Jim Brithen személyében új ember került a válogatott rendszer élére, aki több szempontban is próbál változást hozni a magyar jégkorongsportba, az új taktikai rendszer is ide tartozik – mondta a DEAC kapusedzője, egyben másodedzője. Igaz, az első, csütörtöki meccsen kikapott a magyar csapat, az most nem is fontos, hogy milyen eredménnyel zárulnak a felkészülési találkozók. A lényeg, hogy ezeket a szisztémákat pontosítsák és javítsák, valamint, hogy minden játékossal élesben is megértessék az új taktika lépéseit – tette hozzá Kecskeméti Áron.

A felnőtt válogatottban Hetényi Zoltán képviseli a debreceni színeket. A csapat a szerdai, 3-1-es kazah sikerrel végződött találkozó után pénteken 19:30-tól Dél-Korea, míg szombaton 16 órától Olaszország ellen lép jégre. Ha hinni lehet a zuhanyhíradónak, a DEAC kapuvédője a péntek esti találkozón őrzi majd a magyar hálót.

A DEAC „itthon maradt” tagjainak néhány napos pihenője egyébként már le is telt. Az együttes péntektől újra közös tréningekkel készül a következő etapra, azon belül is először a szerdai, UTE elleni idegenbeli Erste Liga találkozóra.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: P.K. Zsuzsa
Email:
közzétéve: 2018-11-09 13:40:00

további cikkek a témában
Responsive image
Hoztuk az első gyergyói meccset

P.K. Zsuzsa * 2019-03-03 11:30:00

Responsive image
A nagyobb játékerő és rutin döntött

P.K. Zsuzsa * 2019-10-01 09:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS