Bezsebeltük a hat pontot

Frissítés: 2018-10-30 12:43:41

Közhely, de igaz; gyakran evés közben jön meg az étvágy. A második erdélyi túra előtt csak a legoptimistább debreceni szurkolók emlegették hangosan a két meccs-két győzelem lehetőségét. A szeredai bravúr után viszont már szinte természetesnek látszott, hogy október 28-án három pontért utazunk Gyergyóba. Pedig a GYHK nem egy könnyedén leírható csapat, még annak tudatában sem, hogy jelenleg csak a nyolcadikak az EL rangsorában. Az október 12-ei, debreceni meccsük sem volt éppen sétagalopp, nyilvánvalónak látszott, hogy hazai jégen még nehezebb lesz legyűrni őket.

Lendületes, nyílt sisakos hokival indult a mérkőzést, betalálni azonban nem sikerült, mindkét kapuvédő biztosan hárított. 07.46-nál Sallót ültették ki a játékvezetők gáncsolás miatt, az előnyben erősen támadott a hazai alakulat, Hetényi Zolitól komoly bravúrokra volt szükség. A debreceni kisbüntetés leteltének pillanatában Turcotte lépett meg, szólóját Goryachevskikh hárította. Gyergyói oldalon Veshutkin került helyzetbe, ismét Hetényi volt a végállomás. 16.40-nél Silló került a büntetőpadra. Az emberhátrányban Novotny ugrott ki egy megszerzett koronggal, Goryachevskikh azonban újabb szólót fogott. Az első harmadban a kapusok lehúzták a rolót, Hetényi Zoli 14, a GYHK fehérorosz hálóőre 13 lövést hárított.



A 2. játékrészben folytatódott az oda-vissza hullámzó játék. 24.44-nél Turcotte és Kozma ütköztek frontálisan, de csak a DEAC csatára került a büntetőpadra. A hátrányt kivédekezték a mieink. 28.00-nál Behal tért ölelő keresztpasszával Silló robogott el, középre adását a jól érkező Izacky vágta a gyergyói hálóba. Ezekben a percekben a debreceni együttes teljesített jobban. 30.58-nál Csergő indult meg az alapvonal mentén, a védőink nem vették komolyan, ő pedig a rövidbe lőtte a pakkot, egyenlítettek a hazaiak. 31.38-nál Góga szabálytalankodott Turcotte-al szemben, de a játékvezetők szerint a vendégek támadója rájátszott az esetre, őt is kiállították. Miután visszaállt a létszámegyenlőség, a mieink keményen benyomták a Gyergyót a védekező harmadukba, sorozatban jöttek a helyzetek, gól azonban nem esett. Nem úgy 36.19-nél; Ezhov kézzel ütötte ki a pakkot a kapujuk előteréből, pontosan Hári elé, aki egyből a hálóba bombázta. Egyenlő erők küzdelmét hozta a 2. játékrész, a mieink azonban élesebben játszottak.



A 3. harmadban mind a két kapu előtt nagy számban alakultak ki gólszerzési lehetőségek. Aktívabbak voltak a hazaiak, Hetényi Zolinak több meleg helyzetet kellett tisztáznia, Veshutkin szólójánál kétszer is nagy bravúrra volt szüksége. Az 50. percben Németh Attila tört ki üresben, akasztották, a játékvezetők teljes joggal büntetőlövést ítéltek. A rávezetést a sértett abszolválta és fonákkal elegánsan húzta fel a pakkot a felső sarokba. A gól erősen megfogta a hazai brigádot, eldőlni látszott a találkozó. 54.16-nál Kovács Bronson kapott 2 percet durva játékért, újra éledeztek a gyergyói remények. 56.41-nél Goryachevskikh lekorcsolyázott, 57.02-nél pedig Kovács Bronson késői ütközés címén kapott újabb kisbüntetést; biztosan nem lesznek nagy haverok Sikó Szilárd játékvezetővel… Az eset után a DEAC, 58.53-nál a Gyergyó kért időt; a 6 a 4 elleni játékban Hetényi Zolinak még kétszer kellett közbeavatkoznia, az üres kapus gólunk pedig tizedekkel a dudaszó után született.



Ahogyan az a realitásoknak megfelelően várható volt, nehéz küzdelem árán sikerült a 3 pontot elhozni Gyergyószentmiklósról. A Gyergyói HK bizonyítási vágytól fűtve hokizott, nagyot harcoltak, amit a közönségük vastapssal jutalmazott. Hetényi Zoli 52 védésével ismét oroszlánrészt vállalt a sikerben, de az egész csapat dicséretesen játszott, különösen a támadások szervezésében jeleskedtek. A túrán a megszerezhető hat pontból hatot begyűjtöttünk, továbbra is őrizzük a dobogós helyezésünket, Hetényi Zoli védési hatékonysága pedig 94,2 %-ra emelkedett.

KECSKEMÉTI ÁRON másodedző elégedetten nyugtázta a látottakat:



„Mindenképpen nehéz szülés volt a mai, de az a legfontosabb, hogy megvan a három pont! Óriási gratuláció jár a srácoknak azért, mert ebben a szezonban mi vagyunk az első magyar csapat, akik a maximális hat ponttal térhetnek haza az erdélyi túráról. Persze, látjuk, hogy van még csiszolni való, de csapatként küzdve már eddig is sikerült nagyon sokat letenni az asztalra. Nagyon boldogok vagyunk!”

Gyergyói HK vs DEAC 1-3 (0-0, 1-2, 0-1)
Gólszerzők: Csergő, illetve Izacky, Hári és Németh A.

= cs =

Fotók: Gyergyói HK


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-10-29 09:19:00

további cikkek a témában
Responsive image
Egy pontot sikerült itthon tartani

Admin * 2019-10-03 08:30:00

Responsive image
Egyből a közepébe

Admin * 2019-09-14 10:50:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS