Átvette Ivett az adományt

Frissítés: 2019-12-09 11:12:59

A DEAC jégkorongcsapatának mezeiből összegyűlt egymillió forintot vasárnap délután, a Ferencváros elleni mérkőzés előtt kapta meg a fiatal biharkeresztesi lány, aki egy játékosok által dedikált korongot is kapott a fiúktól.

A 17 éves Szilágyi Ivett szervezetében a rák egy agresszív formáját, a Ewing-szarkómát - csontból kiinduló daganatot - diagnosztizáltak. A biharkeresztesi lány már több műtéten és kemoterápián átesett. Édesanyja otthagyta munkahelyét, hogy a nap 24 órájában lányával lehessen, kezelésekre szállíthassa. Amikor kiderült, hogy a betegség nagy anyagi terhet ró a családra, Ivettért összefogás indult, amelyhez az elsők között csatlakozott a DEAC jégkorongcsapata is.



Mint ismert, októberben egyedi rózsaszín mezekkel hívta fel együttesünk a figyelmet a mellrák elleni küzdelem, a megelőzés és a szűrések fontosságára. A kampány végeztével a trikókra - illetve később egy sportrajongó olvasó által felajánlott ütőre - licitálni lehetett. Az ajánlatokból alig egy hét alatt 923.000 forint gyűlt össze, ezt a jégkorongszakosztály sportszakemberei 1.000.000 forintra egészítették ki.



A befolyt összeget a Debreceni Egyetem hokicsapata Ivett gyógykezelésére ajánlotta. A fiatal lánynak tegnap délután, az FTC elleni mérkőzés előtt Berta Ákos csapatkapitány adta át az adományt, plusz egy játékosok által dedikált korongot és egyéb ajándékokat. Kecskeméti Áron másodedző a fiúk nevében rengeteg jókívánság mellett virággal is köszöntötte Ivettet.

Köszönjük a licitálóknak, hogy felajánlásukkal egy nemes ügy mellé álltak! Ivettnek mielőbbi felépülést kívánunk!


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-12-09 07:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Sikeréhes UTE érkezik

Admin * 2019-09-25 14:00:00

Responsive image
Két új hátvédet igazolt a DEAC

Admin * 2019-04-24 15:25:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS