Eddig nyugisan telt a nyár

2019-07-09 13:00:00

Kétségtelen, hogy tavaly ilyentájt nem voltunk éppen bővében az Izacky Jakubra vonatkozó információknak. Tudtuk, hogy a frissen igazolt támadó igencsak szép szál legény, hogy a cseh hoki világából érkezett Magyarországra és a 2016-17-es szezonban aktívan termelte a pontokat az Acélbikák színeiben. No meg azt, hogy David Musial ajánlásával igazolt Debrecenbe. Amikor azonban elkezdődött a bajnokság, Jakub barátunk gyorsan gondoskodott arról, hogy kíváncsivá tegye a debreceni szurkolókat és szimpatizánsokat.

Már az első hazai meccsen betalált, jelentős szerepe volt abban, hogy mieinknek sikerült fordítani a Schiller-Vasas ellen és az idény további részében sem lett hűtlen önmagához. A házi gólkirályi címért folyó küzdelemben Turcotte mögött a második, a liga összesített ponttáblázatán pedig az alapszakaszban az 5. helyen végzett. A múlt szezonban 59 mérkőzésen 29 gól és 38 gólpassz fűződik a nevéhez, ami bőven pozitív pont/meccs mutatót jelent. Ám Izacky nem csupán „pont-gyárosként” volt jelen a DEAC csapatában. A rendkívül gyors, agresszív erőcsatár fontos szerepet töltött be a speciális játékhelyzetekben, a megugrásai is mindig életveszélyesnek bizonyultak. Az ellenfél játékosai természetesen észlelték mindezt és előszeretettel provokálták, részben ennek „köszönhető”, hogy a múlt szezonban 71 büntetéspercet szedett össze.



Az 2018-19-es cseh bajnok, HC Ocelári Trinec-ben nevelkedett Jakub Izacky meghatározó eleme volt a DEAC együttesének és a következő szezonban - ha lehet - még nagyobb feladatok várnak rá. De ne szaladjunk ennyire előre. A légiós játékos hivatalosan még a nyári vakációját tölti, néhány napja azonban megérkezett Debrecenbe, azóta itt folytatja konditermi edzéseit. Tőle afelől érdeklődtünk, mivel teltek/telnek napjai a pihenőidőben.

„Eddig nyugisan telt a nyár - válaszolta a gólerős csatár. – A szezon végén hazatértem Csehországba, sok időt töltöttem együtt a családommal, felkerestem a barátaimat. A legnagyobb élmény számomra az volt, hogy részt vehettem barátom és csapattársam, Dominik Novotny gyönyörű esküvőjén. Jelenleg egyedül alapozok, mint mindig az elmúlt négy évben, de már alig várom, hogy a csapattal együtt megkezdjük a jeges edzéseket.”



Arra a kérdésre, hogy milyen eredményt vár a következő szezontól, óvatosan reagált. „Mivel a csapatunk egy kicsit más lesz, mint tavaly volt, erre nem igazán tudok válaszolni. Hiszek abban, hogy a következő idényben végig keményen fogunk dolgozni, majd meglátjuk, milyen helyezésre lesz ez elegendő.”

Jakub vérbeli profihoz méltóan nyilatkozott, jelezve, hogy eredményt csak kemény munka árán lehet elérni. Külön öröm, hogy hasonlóan nyilatkoztak az ügyben megszólaló játékostársai is, így várható, hogy Debrecenben céltudatos, egységes szellemiségű csapat formálódik, amelynek Jakub Izacky lesz az egyik vezéralakja.

= Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-07-09 13:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nehéz meccsen nyertünk

Admin * 2019-10-12 10:00:00

Responsive image
Itt az esély a visszavágásra

Admin * 2019-11-26 13:43:00

Responsive image
Gyergyóban lehet javítani

Admin * 2019-01-12 11:55:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS