Szépen csillogó jeges bronz

Frissítés: 2019-04-11 14:53:13

A Debreceni Egyetem sportklubjának jégkorongszakosztálya alig több mint egy éve alakult, és első Erste Liga szezonjában – minden előzetes várakozást felülmúlva – egészen az elődöntőig menetelt.

A csapat az erdélyi és osztrák együtteseket is felvonultató teljes szezonban – az alap- és középszakaszban, valamint a playoffban – összesen 59 meccset játszott, ezek közül 33-at sikerrel vett. Ezzel a ligában a negyedik, míg a honi bajnokságban a harmadik helyet szerezte meg. A legénységet rájátszásos meccsein zsúfoltságig telt ház és fergeteges hangulat fogadta, de az alap- és középszakaszban is rendre megteltek a Jégcsarnok lelátói. A közönség és a csapat a szezon végére igazán „egymásra talált”.



A Debreceni Egyetem vezetése kedd este a Főépület Aulájában tartott ünnepségen köszöntötte magyar bajnoki bronzérmes jégkorongcsapatának tagjait, akik a honi szövetség főtitkárától, Sipos Leventétől vehették át bronzérmeiket. Az estén szó volt a Jégcsarnok jövőbeni fejlesztéseiről, illetve arról is, hogy a város továbbra is a jégkorongsport mellett áll.

A Debreceni Egyetem kancellárja, Bács Zoltán ünnepi beszédét azzal nyitotta, hogy az első idény után mindannyian büszkék lehetünk arra, amit a DEAC jégkorong szakosztálya elért.



- Azt gondolom, hogy fantasztikus mérkőzések és idény után gratulálhatunk, hiszen az az eredmény, amit a csapat ebben az idényben elért – már DEAC-ként – az Erste Ligában, az a debreceni közönség örömére szolgált. Ez látszott abból is, hogy a csarnok sokszor kicsi volt. 600-700 szurkoló fér be, de ennél már többen vannak a városban, akik szeretnék látni ezeket a mérkőzéseket, és ez még csak az első idény – szögezte le a kancellár.

Szilvássy Zoltán rektor köszöntőjében gratulált a jégkorongozóknak, s a csapat teljesítményét méltatta. Ahogy fogalmazott, nagy büszkeség számára, hogy alig több mint másfél év alatt az Erste Liga negyedik és magyar bajnoki harmadik helyig jutott a csapat egyetemi színekben.

Ezután Papp László polgármester beszélt arról, hogy a város és az egyetem összefogása új korszakot tudott nyitni a jégkorongsport történetében.



- Ez a sportág az egyik legemblematikusabb példája annak, hogy hogyan tud a város és az egyetem egy közös célért együttműködni, közösen dolgozni, biztosítva a sportág financiális, infrastrukturális feltételeit. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy talán az egyik legfiatalabb helyi sportágként egészen komoly érdeklődést tudott felmutatni az elmúlt időszakban a jégkorongsport, ez bizonyítja, hogy szükség van a jégkorongra Debrecenben. A célunk az, hogy a következő években, évtizedekben a lehető legmagasabb célokért küzdjünk. Ha Debrecen gazdasága lehetővé teszi, akkor a város, illetve a helyi gazdasági szereplők is még nagyobb erővel állnak majd be a jégkorong mögé – mondta Papp László polgármester.

Sipos Levente, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára szintén a sportágért tett összefogást emelte ki, ahogy fogalmazott, példa nélküli, amit Debrecen és az egyetem ezen a területen véghez vitt, egyben fantasztikus sikernek nevezte, hogy az első évben a csapat bronzérmes lett. A sportvezető beszédében kitért arra is, hogy a szövetség támogatásával a következő szezon kezdetére új, korszerű kijelző és hangosító berendezéssel szerelik fel a Debreceni Jégcsarnokot, ezzel is méltóbb körülményeket szeretnének teremteni a szurkolók számára.

Az ünnepségen David Musial vezetőedző köszönetet mondott az egyetem vezetésének, hogy lehetőséget teremtettek a sportág számára, illetve megköszönte a csapatnak az elvégzett munkát és az így begyűjtött nagyon értékes bronzérmet. A cseh-német szakember kiemelte, nagy örömükre szolgált, hogy az egész szezonban nagy érdeklődés övezte a csapatot, és hogy legfőképpen az utolsó 5-6 hazai meccsen rengeteg szurkoló volt kíváncsi a DEAC játékára.



Fodor András szakosztályvezető és a szakmai stáb a napokban már a jövő évi csapat építésén dolgoznak. Szeretnék együtt tartani, s ha lehet, még tovább erősíteni a bronzérmes legénységet, amelynek tagjai a hét végeztével hosszú pihenőre vonulnak. Folytatás júliusban.

DEAC/PKZs.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-03-27 12:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Minden tudásunkra szükség lesz

Admin * 2019-01-07 14:37:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS