A Magyar Bajnoki bronz lett a miénk

Frissítés: 2019-03-28 13:17:30

Az optimista várakozások voltak túlsúlyban a Debreceni Jégcsarnok lelátóján a negyedik DEAC-FTC elődöntő meccs előtt; a jégre korcsolyázó csapatokat az utóbbi időben már megszokott, óriási hangorkán fogadta. A hazai szurkolókat az sem ingatta meg, hogy rövidesen kiderült, a kedvenceik közül fontos alapember dőlt ki a sorból, Németh Attila nem tudta vállalni a játékot. David Musial újabb változtatásokra kényszerült; Kuleshov került a második támadósorba Berta és Hári mellé, míg a harmadik sorban Behal párjaként Antal Arnold kapott szerepet.

Csakúgy, mint az előző estén, nagy iramú, kemény hokival indult a találkozó. Az első percekben két védelmi hiba borzolta fel a lelátó népének kedélyeit. Keményen nyomott a vendégcsapat, Hetényi Zoli azonban egymás után háromszor hárított biztos kézzel. 06.30-nál Perrier szállt ki 2 percre. Az egyetemisták eléggé nehezen tudtak helyzetbe kerülni a rendkívül agresszíven védekező FTC ellenében, így a zöld-fehérek megúszták komolyabb vészhelyzet nélkül. A 13. percben Turcotte-ot léptették ki a mieink, a szóló azonban kimaradt. Utána jól kevertek a vendégek harmadában a debreceniek, de az FTC eredményesen szűrte a hazai rohamokat. A harmad végén ismét a fővárosi együttes került fölénybe, folyamatosan tűz alatt tartották Hetényi Zoli kapuját, de a debreceni hálóőr nem akart elfáradni. Két és fél perccel a harmad vége előtt megint kimaradt egy Turcotte-szóló, majd Izacky kapott a lábára egy ütést, csak nehezen tudott a jégről feltápászkodni. Az első periódusban 9-28-at mutatott a kapura lövési statisztika, a játék azonban döntetlennel zárult.



A 2. harmadra friss erővel érkeztek a mieink, formás támadásokból több nagy helyzetet dolgoztak ki, de a befejezések nem sikerültek, minduntalan fölé, vagy mellé pattantak a korongok. 23.45-nél letámadott a vendégcsapat, Walls maradt egyedül a kapu közelében és nem hibázott. A válasz nem késett sokáig, 24.06-nál Berta passzával Kuleshov tört ki nagy lendülettel és éles szögből kiegyenlített. Az egalizálás után veszélyesen támadott a Fradi, a nyomásukat egy Markov-Izacky akció törte meg, Arany azonban a helyén volt. A következő percekben kiegyenlítődött a játék. 33.08-nál Pavuk és Izacky keveredett nézeteltérésbe, a fővárosi csatár megúszta 2 perccel, Izacky-t viszont 2+2 percre büntették. Egy perccel utóbb sakk-matt helyzetet teremtettek a kapunk előtt a zöld-fehérek, de szerencsénkre nem tudtak betalálni. Mielőtt még fellélegezhettünk volna, Behal-t is kiállították, az FTC pedig kihasználta az emberelőnyt, a gólt közvetlen közelről Karmeniemi szerezte. Tovább támadott a vendégegyüttes, Hetényi Zoli azonban meccsben tartotta a csapatát. Az utolsó percben viszont már ő is tehetetlen volt; a szabadon hagyott Walls lőtte be a zöldek harmadik gólját.



A 3. játékrész sem indult jól az egyetemisták számára. 43.04-nél Novotny kapott 2+10 percet palánkra lökésért, emberhátrányba kerültünk. Néhány másodperccel később már kettős hátrányban játszottunk, a játékvezetők szerint túl sok játékosunk volt a jégen. A dupla fórban a mieink térfelén állomásozott az FTC, Hetényi Zoli legalább kétszer nagyot fogott, az aprajáról nem is beszélve. 44.59-nél Switzer értékesített egy kipattanót, amivel a lényegi kérdések el is dőltek, a hátralévő időszak már nem igazán a jégkorongról szólt. 45.13-nál Izacky-t állították ki gáncsolásért, majd Hegyi csapott oda a kilépő Turcotte-nak. A 47. percben Turcotte és Roczanov bunyóját láthatta a közönség, őket Vincze Péter, majd Nagy Gergő és Behal kiállítása követte. Négy perccel a harmad vége előtt Kuleshov és Rafaj vívott ökölcsatát, majd Antal és Farkas összecsapása következett, de összességében néhány perc erejéig hokit is láthatott a nagyérdemű.



A ferencvárosi együttes behúzta a második debreceni mérkőzését is, ezzel megérdemelten jutott be a bajnoki döntőbe. A mieink teljesítményéről korai lenne még komolyabb számvetéssel próbálkozni, az viszont nagy biztonsággal megállapítható, hogy az egyetemista csapat a várakozásokat messze felülmúló sikereket ért el. A magyar bajnoki bronzérem máris zsebben van, ami nagyszerű fegyvertény az újonc csapattól. A rövid cserepaddal rendelkező debreceni együttest komolyan megviselte a hosszú szezon, a társaságot a fizikai és a mentális fáradtságon túl számtalan kisebb-nagyobb sérülés is tizedelte. A lelkes szurkolók nevében is gratulálunk a kiváló teljesítményhez, köszönjük a szép élményeket, a sok varázslatos estét! A következő idényben újra jövünk!


fotók: Szepesi Boglárka

DAVID MUSIAL vezetőedző röviden értékelte az elődöntő sorozatot: „Nyilván az első mérkőzésünket az is befolyásolta, azért nem játszottunk olyan jól, mert a Gyergyó ellen a hetedik mérkőzésen voltunk túl. Ez azt is eredményezte, hogy fizikálisan elkezdtünk kifáradni a szezon végére. A második összecsapáson már sokkal jobban játszottunk, de a következő két meccsre is rányomta a bélyegét az, hogy nagyon sok sérült játékosunk lett az idény végére.”

DEAC vs FTC-Telekom 1-4 (0-0, 1-3, 0-1)
Gólszerzők: Kuleshov, illetve Walls(2), Karmeniemi és Switzer



=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-03-18 10:50:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS