A kapitány is a DEAC mellett

Frissítés: 2019-02-13 09:20:49

Újabb kulcsjátékosával hosszabbított szerződést a DEAC Erste Ligás jégkorongcsapata, ennek értelmében további egy évig a Debreceni Egyetem együttesét erősíti Berta Ákos csapatkapitány.

Az idén főként védőként számításba vett, rangidős Berta új kontraktusa így a 2019-2020-as szezon végéig szól a DEAC-ban. Az aláírás kapcsán a rutinos hokis elmondta, nagy öröm számára, hogy a vezetőedző a következő szezonban is számít rá. - Remélem, hogy tudom segíteni a csapatot akár támadóként, akár védőként, illetve, hogy sikeresek leszünk a play off-ban és a következő szezonban is. A védő pozícióval egyébként nincs gondom, hiszen régebben is játszottam már ezen a poszton. De bevallom, talán egy kis hiányérzetem van, hiszen nem tudok annyiszor helyzetbe kerülni, nincs annyi gólom és gólpasszom, mint a régi szép időkben, de nem panaszkodom. Mindent megteszek a csapat érdekében. Ha ezen múlik a sikerünk, akkor akár kapus is lehetek – mondta a már utánpótlásedzőként is szárnyait bontogató Berta, aki hozzátette, megszokta és élvezi a csapatkapitányi poszttal járó teendőket, amelyekben nagy segítségére van a két helyettes kapitány is.



– Legfőképpen a logisztikában, a kézfogásnál, illetve a bírókkal való kommunikációban vannak feladataim. Igaz, némileg kihalóban van, hogy csak a csapatkapitány beszélhet a bíróval, és már lassan mi is kiállításokat kapunk érte. Szerencsére nálunk jó a csapatszellem, és nincsenek fegyelmezési problémák. Bízom benne, hogy ez így is marad a jövőben. Természetesen minden csapatnál adódhatnak kisebb problémák. Ha jönnek a győzelmek, akkor minden passzol, ám, ha esetleg többször kikapunk, akkor derül ki, hogy milyen ereje van egy csapatnak. Szerencsére azt mondom, hogy kezdünk feljebb kúszni a középszakasz-tabellán, és egyre jobban fel tudjuk venni a play-off ritmusát. Remélem, hogy meg tudjuk örvendeztetni a szurkolókat valami kimagasló eredménnyel – zárta gondolatait a csapatkapitány.



Az már novemberben kiderült, hogy Hetényi Zoltán és Vlagyiszlav Kulesov marad a DEAC-nál, a játékosok közül pedig legutóbb a két kiváló cseh támadó, Dominik Novotny és Jakub Izacky szerződésének meghosszabbítását jelenthette be a klub. Berta kontraktusának megtoldásával így már ötre bővült a jövőre is maradó hokisok száma. Mellettük a szakmai stábnak, David Musial vezetőedzőnek és Kecskeméti Áron másodedzőnek is bizalmat szavaztak a DEAC sportvezetői további egy évre.

A csapat a válogatott szünet után legközelebb csütörtök este, Bálint és Valentin napon lép pályára a Jégcsarnokban, ahol 19 órától a Ferencvárost fogadja egy remélhetően csak debreceni szempontból szívet melengető mérkőzésen.

PKZs.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-02-11 14:43:00

további cikkek a témában
Responsive image
Felszabadult játékot kérünk!

Admin * 2019-01-30 11:45:00

Responsive image
Újabb helyosztó a Brassó ellen

Admin * 2019-11-28 18:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS