Három pont, két gól és egy shutout

Frissítés: 2018-11-24 09:54:22

A DEAC csapata november 18-án este a Schiller-Vasas HC ellen játszotta le a soron következő ERSTE Liga mérkőzését. A bajnoki tabellán komoly űr tátongott a résztvevők között; míg a DEAC 41 pontjával a lista 3. helyét foglalta el, addig a vendégek 6 szerzett ponttal az utolsó helyen szerénykedtek. A hazaiak azonban egy percig sem becsülték le a piros-kék együttest, a legjobb összeállításukban korcsolyáztak ki a jégre. A nevezési lapról hiányzott a sérült Novotny és Kafka, az egyetlen új név a juniorból érkezett tehetséges hátvéd, Markov Andrei volt.

Hazai szempontból jól indult a találkozó. Már az első debreceni támadás végén megrezdült a vendégek hálója; 00.37-nél kapu előtti kavarodás nyomán Németh Attila talált be. Az első harmad hátralévő perceiben folyamatosan támadott a debreceni gárda, többnyire a fővárosi csapat védekező harmadában zajlott a játék. A Vasas szívósan védekezett, 07.46-nál Tornyait állították ki, de a hátrányt megúszták kapott gól nélkül. A DEAC kapujában Hetényi Zoltánnak a 12. perc táján akadt először komolyabb védeni valója. A 16. percben Turcotte lépett ki, a szóló azonban kimaradt, egygólos hazai előnnyel ért véget az első játékrész. A mieink jelentős fizikai fölényben hokiztak, a kapura lövések terén 19-8-ra nyerték a harmadot.



A 2. játékrész Turcotte kiállításával indult, de a hátrányban is támadó szellemben hokizott a debreceni együttes. Németh Attila látványos megkerülős csellel játszotta tisztára magát, de maradt az egygólos hazai vezetés. 24.31-nél Kuleshov került a büntetőpadra. A harmad 9. percében Turcotte üresben ugrott ki, lövése azonban kipattant Tóth kapus mamutjáról. Mintegy 4 perccel később Turcotte újabb szólóját láthatta a közönség, a mérkőzés állása azonban nem változott. Ebben a periódusban felbátorodott a vendégcsapat, egyre többször próbálkoztak, időnként jól kevertek a mieink védekező harmadában. A 35. perc táján ismét a rendkívül motiváltan hokizó Turcotte akciójának tapsolhattak a nézők. Röviddel később egy lecsorgó koronggal indult meg a Vasas, a hárításhoz bravúr kellett Hetényi Zolitól. 37.47-nél ismét Kuleshov-ot küldték ki bottal akasztás miatt. A hátrányban Turcotte küzdött óriásit a vendégek kapuja mögött, a visszatett korongot Vuorijarvi bombázta kapura, Izacky reflex-mozdulattal belenyúlt a lövésbe, a pakk védhetetlenül vágódott a Vasas hálójába! A 2. harmadban magasabb fokozatra kapcsolt a fővárosi együttes, de a mieink növelték az előnyüket.



A 3. harmadot Kovács Bronson 2 perces kisbüntetése vezette be, a hátrányt gond nélkül védekeztük ki. A 45. percben 5 az 5 ellen álltunk fel a vendégek harmadában, erősen nyomtunk, végül egy kapu előtti tumultussal zárult az akció. A játékvezetők videóztak, de végül nem ítéltek gólt. A játékrész során többnyire a mieink voltak aktívabbak; a 15. percben Hetényi Péter tört ki, lövését azonban a Vasas kapuvédője fölé ütötte. 56.04-nél a játékvezetők eléggé „könnyű síppal” küldték ki Kovács Bronsont, ennek nyomán néhány veszélyes helyzetet is összehoztak a fővárosiak, de nem tudták gólra váltani az emberfórt.



A mérkőzést biztosan és teljesen megérdemelten nyerték meg a mieink. A játék képe alapján több góllal is győzhettünk volna, a vendégek azonban rendkívül szívósan védekeztek és a kapusuk is igen jó napot fogott ki. Joggal örülhettünk a jó játékkal megszerzett három pontnak, a két szép gólnak, Hetényi Zolinak pedig gratulálunk az idei harmadik shutout-hoz!



David Musial vezetőedző is elismerőn szólt csapata teljesítményéről: „Egy kicsit felforgattuk a sorokat, Berta a támadók között játszott és Markovot is beállítottuk a védelembe. Azt gondolom, hogy jól játszottunk, de amellett sem szabad elmenni, hogy a Vasas kapusa kiválóan védett. Nem számít most, hogy milyen arányban győztünk, a lényeg, hogy megvan a három pont.”

DEAC vs Schiller-Vasas HC 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)
Gólszerzők: Németh A. és Izacky J.



=Müller Károly=

További képek a galériában: deacjegkorong.hu/galeria


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-11-19 12:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS