Három pont Bécsből

Frissítés: 2018-10-18 12:39:13

Akárhogy böngésztük is a statisztikai adatokat a DEAC bécsi vendégjátéka előtt, egyetlen mutatót sem találtunk, amelyben hazai alakulat jobban állt volna a mieinknél. Különösen feltűnő volt az utánpótlás csapat igen harmatos hazai mérlege, otthon ugyanis még nem szereztek pontot. Semmi sem indokolta, hogy a debreceni szurkolótábor „túlaggódja” magát, legfeljebb a vetélytársnak a Gyergyói HK felett aratott győzelme intett óvatosságra. Egyértelmű volt, hogy a DEAC három pontért meccsel az osztrák fővárosban.

David Musial úgy döntött, hogy ezen a találkozón pihenteti Hetényi Zolit, így - a szezon során másodszor – Nagy Péter kezdett a DEAC kapujában. Az 1. harmadot nagy lendülettel indították az osztrák fiatalok, aztán Ranftl szabálytalankodott, de az emberfórt nem tudtuk kihasználni. Az első debreceni találatra a 17. percig kellett várni, ekkor Silló értékesítette Molnár Dávid passzát, majd pontosan hat másodperccel később Turcotte köszönt be Kovács Bronson átadásából. Aki azt gondolta, hogy ezután kinyílik a DEAC gólzsákja, annak csalódnia kellett; Saari-Hiltunen akció végén Artner kozmetikázott a harmad végi eredményen.

A 2. harmad elején, 24.14-nél újra Turcotte talált be a Capitals-farm hálójába, a gólpassz ezúttal is Kovács Bronson nevéhez fűződik. 26.03-nál Hetényi Pétert állították ki, 30.35-nél Berta Ákos volt soron. Az utóbbi fórt már kihasználták a bécsiek, Kittinger vette be Nagy Péter hálóját. Az állás négy percen belül módosult; 34.37-nél Novotny akciója ért gólt. 36.58-nál a farmcsapatból Wolf kapott 2 percet gáncsolásért, az előnyben büntettek a debreceniek, 38.37-nél Novotny értékesítette Berta átadását. Erre azonban volt válasza a bécsieknek, a gólt Grosslercher szerezte. A bécsi játékosok igencsak agilisak voltak, az első két harmadban 5 lövéssel többet küldtek kapura, mint a mieink.

A 3. játékrész elején Hetényi és Hiltunen között támadt egy apró, büntetőpadon végződő összetűzés, aztán 44.04-nél Maxa Alexander egy gólra hozta fel a „farmereket”, a lőlap kezdett rosszul kinézni… 48.41-nél Antal-Németh-Kuleshov akció végén az orosz csatár betalált, 59 másodperccel később pedig Antal Arnold lépett elő gólszerzővé. 50.02-től emberelőnyben játszottunk, mégis feljebb zárkóztak a hazaiak, a gólszerző Reyn Nikita volt. A találatok sorát 56.25-nél Novotny gólja zárta le, ami a cseh gólvágónak a mesterhármast jelentette. 57.56-nál a Vienna oldalán történt még időkérés és kapuslehozatal, de az eredmény már nem változott.

Agilisan játszó, lelkes fiatal csapatot győzött le a debreceni legénység, akik ezzel teljesítették a hétvége alapfeladatát; hazahozták Bécsből a három pontot. A találkozó ismét bizonyította, hogy az előre játékkal nincs gond; ezúttal nyolcat szórtak a mieink. Ami a kapott gólok számát illeti, az már egy kicsit soknak tűnik. A védekező munkában a fiúknak össze kell kapni magukat; a jövő héten előbb a Csíkszereda érkezik hozzánk, utána a Fradi és nem biztos, hogy nekik is tudunk majd egy nyolcast gurítani.

A hetedik gólunkat jegyző ANTAL ARNOLD úgy érezte, hogy a hosszú buszos utazás eleinte egy kicsit még benne volt a lábakban. „Ez az első harmadban látszódott talán a legjobban, aztán ahogy telt az idő, egyre jobban és jobban játszottunk és sikerült gólokat lőnünk. Ami miatt kissé szomorúak lehetünk, hogy nem tudtuk kevés góllal lehozni a meccset” – mondta hátvéd a találkozó lefújása után.



EV Vienna Capitals II – DEAC 5-8 (1-2, 2-3, 2-3)
Gólszerzők: Artner, Kittinger, Grosslercher, Maxa A. és Reyn, illetve Novotny(3), Turcotte(2), Silló, Kuleshov és Antal

= cs =


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-10-15 10:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Kellemetlen ellenfélhez látogatunk

Admin * 2018-12-20 16:00:00

Responsive image
Brassóban óriási lesz a tét

Admin * 2020-02-12 12:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS