Erdélyi újonc érkezik

Frissítés: 2018-10-13 11:14:53

Pénteken 18 órakor a Gyergyói HK csapata lesz a DEAC vendége a Debreceni Jégcsarnokban. A legegyszerűbb lenne „újoncrangadóról” beszélni, ami annyiban igaz, hogy mindkét együttes az első szezonját tölti az ERSTE Ligában. Annyiban viszont nem, hogy mind a debreceni, mind a gyergyói alakulat bőven el van látva harcedzett, rutinos játékosokkal.

A gyergyószentmiklósi gárda rendszeres résztvevője volt a nem túl acélos román bajnokságnak, ez évben azonban úgy döntöttek, hogy szerencsét próbálnak a magyar bázisú ligában is. A gyergyói vezetés jól látta, hogy a helytálláshoz szükség van a csapat játékoskeretének megújítására, ennek megfelelően szétnéztek a játékospiacon, és be is vásároltak annak rendje és módja szerint. Hoztak egy jó kapust, aki nem más, mint a belorusz és ukrán bajnok Stepan Goryacsevskikh, érkezett két tapasztalt hátvéd, Vaszilchenko és Ezhov, valamint csatárok is, a hatalmas KHL-es múlttal rendelkező Pestunov, míg a VHL-ből Simakov, Vorobyev és Jelagin. Az utóbbinak azóta már útilaput kötöttek a talpára, de ezzel nem csökkent lényegesen a légiós kontingens játékereje. Ehhez képest mostanáig elég sokat botladoztak, tíz mérkőzést követőn mindössze 10 ponttal állnak, és már az új vezetőedzővel, a Trofimovot váltó Donikával is összehoztak egy hazai vereséget a Titánok ellen. Hétfőn viszont idegenben kapták el hosszabbításban a Csíkszeredát.



Úgy tűnik, hogy csapatként még nem képesek egyenletes teljesítményt produkálni, ha viszont jó napot fognak ki, akkor mindenkire komoly veszélyt jelenthetnek. Láthatólag elindultak felfelé a tabellán, és jó lenne, ha ez a trend nem a péntek esti, debreceni mérkőzésen folytatódna. A gyergyóiak Szeredán elért négy góljából hármat légiósok ütöttek. Tománek egyet, Veshutkin kettőt, jó lesz tehát megkülönböztetett figyelmet fordítani rájuk.



A mieink kitűnő erőállapotban és jó formában vannak, nem kell félteni őket, ha koncentráltan, fegyelmezetten játszanak, és nem ajándékoznak emberelőnyös lehetőségeket az ellenfélnek. Ami pedig a vetélytársakat illeti, bízhatunk abban, hogy Musial mester „haditerve” ezúttal is sikeresen működik majd, úgy, ahogyan eddig.



A tréner azt mondta, volt elég idejük, hogy felkészüljenek a pénteki derbire. - Tapasztalt játékosok alkotják a Gyergyó csapatát, és van egy nagyon jó kapusuk. De mi leszünk itthon. Sokat kell korcsolyáznunk és ütköznünk, valamint eredményesen kell támadnunk. Ha mindenki ott lesz fejben, egyszerűen és okosan játszik, akkor ezúttal is jó esélyünk van a győzelemre – vázolta elképzeléseit a cseh-német edző.

DEAC vs Gyergyói HK
2018.10.12. (péntek) 18:00 EL - 62
Debreceni Jégcsarnok

= cs =

Fotók: Sport Klub Csíkszereda és Gyergyói HK Facebook


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-10-11 13:30:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS