Szemetet a kukába!

Frissítés: 2018-10-11 08:45:28

A DEAC jégkorongcsapata volt a fővédnöke idén a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottsága által szervezett X. Nagy Takarításnak. Az évről évre több száz hallgatót és több ezer liter szemetet megmozgató akciót szerdán rendezték meg, s ezúttal a Debreceni Egyetem főépületének, kollégiumainak, valamint a klinikák területét szabadították meg az eldobált hulladékoktól.

A DEAC öt játékosa, Berta Ákos, Németh Attila, Hetényi Zoltán, Kuleshov Vladislav és Márton Koppány mellett David Musial vezetőedző, Kecskeméti Áron másodedző és Fucskó Tamás csapatvezető is fontosnak tartotta, hogy az esemény mellé álljon. Szerdán ezúttal mindannyian a szemetelőkkel szemben „vették fel a kesztyűt”.

A megnyitón Berta Ákos csapatkapitány elmondta, nem volt kérdés, hogy támogatják a jó ügyet. – Azt gondolom, hogy bármelyik DEAC-szakosztály nagyon szívesen állt volna emellé a nagyszerű kezdeményezés mellé. Ezúton szeretném megköszönni, hogy épp a jégkorongra esett a szervezők választása, és itt lehetünk. Nem lehet elég sokszor felhívni a figyelmet arra, hogy vigyázzunk a környezetünkre, óvjuk a természetet, mondjuk akár csak egy olyan aprósággal, hogy a szemetet nem a fűbe, hanem a közeli kukába dobjuk. A Jégcsarnokban ugye elég sok fiatal, utánpótláskorú jégkorongozó fordul meg. Rend a lelke mindennek alapon mi próbáljuk ezt a generációt is arra nevelni, hogy például az öltözőben tisztaságot hagyjanak maguk után, vagy ha látnak egy szemetet, akkor kapják föl gyorsan, még, ha valaki más dobta is el – mondta az Erste Ligában nagyszerűen rajtoló DEAC kapitánya.

A megnyitó végén Németh Attila és Kuleshov Vladislav rögtönzött ügyességi bemutatót is tartott. Csatáraink ezúttal azonban nem a korongot bombázták a kapuba, hanem néhány alumínium dobozt ütöttek be egy nagy kukába. Ezzel is jelképezve azt, hogy a szemétszedésnek számtalan módját választhatjuk, ha tenni akarunk a környezetünkért.

A Debreceni Egyetem HÖK Környezetvédelmi Bizottsága idén már tizedik alkalommal rendezte meg a Nagy Takarítást, amelyen évről évre hallgatók, oktatók, egyetemi polgárok tisztítják meg az intézmény területét és annak környékét, a természetvédelmi oltalom alatt álló Nagyerdőt. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, az önkéntesség szemléletformáló erejére, és arra, hogy élhetőbbé tehető a város gyönyörű zöldövezete. Az elmúlt kilenc Nagy Takarítás során a közös ügy érdekében összefogó mintegy 2000 lelkes egyetemi polgár több mint 200.000 liter szeméttől szabadította meg az erdőt. Ez a szám vélhetően idén újabb ezerlieterekkel bővült, köszönhetően a csaknem 300 összefogó önkéntesnek.   

A Nagy Takarításon a szemétszedés mellett faültetéssel is igyekeztek gazdagítani a szervezők az erdő kocsányos tölgy állományát a Nagyerdő Napján. Ebben Berta Ákos mellett Németh Attila és Hetényi Zoltán is segédkezett. Kiderült, hogy jégkorongozóink az ütő mellett a lapátot is nagyszerűen kezelik...



PKZs.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-10-10 14:47:00

további cikkek a témában
Responsive image
A hazai bemutatkozás következik

Admin * 2019-08-29 11:00:00

Responsive image
Számítunk a három pontra

Admin * 2020-01-07 15:30:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS