Nehéz ellenfelekhez látogatunk a hétvégén

2018-09-19 13:50:00

A mieink csütörtök reggel utaznak el Debrecenből és a csíkszeredai szálláshelyről mennek tovább Brassóba, a Corona elleni pénteki találkozóra.

Mindenki előtt világos, hogy két roppant kemény meccs vár a mieinkre. A fiúk 9 pontjukkal az Erste Liga tabella második helyén tanyáznak, ám az eddig lejátszott négy összecsapásból három a mezőny közepére-végére rangsorolt ellenfelekkel szemben zajlott, csak a szezonnyitón kaptunk az élbolyba prognosztizált ellenfelet. Nem panaszkodhatunk, a hétvégén kijut nekünk is a jóból.



Vegyük szemügyre elsőként a pénteki opponenst, a Corona Brasov együttesét. Az elmúlt szezonban a brassóiak kiválóan szerepeltek, bejutottak az elődöntőbe, ahol aztán a későbbi bajnok, a MAC söpréssel intézte el őket. Az új szezonra új csapat formálódott a Barcaságban. Martin Lacroix helyére új vezetőedző érkezett Greg Lindqvist személyében, és vele új légiósok, közöttük a svéd Lidhammar, a dán Nielsen és a kanadai különítmény, Cescon, Carlson, Tendler és Clarke.



A Brassó két győzelemmel nyitott, aztán az Acélbikák Dunaújvárosban 4-1-re nyertek ellenük. Az általában stílusosan hokizó Brassó hazai jégen mindig nehéz falat. A saját közönségük előtt nyilván bizonyítani akarnak, egyszóval nem lesz sétagalopp a pénteki meccs. A vasárnapi, Csíkszereda elleni meg különösen.

A csíki legénység a 2017-18-as idényben bejutott az EL elődöntőjébe, ahol a Jegesmedvék állították meg őket. Úgy tűnik, Szeredában komolyan gondolják a döntőbe jutást, erre utal, hogy Leo Gudas vezetőedző komoly bevásárlást rendezett az előszezonban. A tavaly már Csíkban hokizó cseh Valchar és az orosz Belov, Taratuhin és Schastlivy mellé újabb KLH-es játékosokat hozott a csapathoz; Sulakovot és Panovot szerződtették. Nem újoncokról van szó, közülük Valchar a legfiatalabb a maga 29 évével, az oroszok átlagéletkora 35 év, Schastlivy megközelítette, Panov pedig elérte a negyvenet, igaz, az utóbbi tavaly még a KHL-ben vitézkedett.



Nem kérdés, hogy ezek a légiósok mindent tudnak a hokiról, és velük Csíkszeredába érkezett újabb nagy adag KHL-es meccstapasztalat is. Hogy meddig bírják a hajtást, az a jövő zenéje, de a mieink pár nap múlva szembe kerülnek velük. A Fradi nemrég a szétlövésig vitte a küzdelmet, reméljük a mi srácaink se adják alább.

2018.09.21. (péntek) 18:30 EL - 25

Brassó (ROU)
Corona Brasov vs DEAC

2018.09.23. (vasárnap) 18:30 EL - 30
Csíkszereda (ROU)
Sport Club Csíkszereda vs DEAC


(Fotók: Jégkorongblog)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-09-19 13:50:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS