Csak ijesztgettek minket a fiúk

Frissítés: 2018-09-18 09:25:12

Vasárnap este a Tüskecsarnokban vendégeskedett a DEAC hokicsapata, hogy hat nap alatt immár a harmadik mérkőzésen lépjen a jégre, ezúttal a Hokiklub Budapest együttese ellen. A Debreceni Egyetem legénysége sikerrel vette ezt az akadályt is, 5-3-ra győzött a fővárosban.

A találkozó előtt a következő volt helyzet: a HKB két vereséget szedett össze, ám pontot lopott a Fehérvártól, míg a mieink – bár eddig valamennyi összecsapáson pontszerzők voltak – csak nehézségek árán gyűrték le a Vasas csapatát, akik a vasárnap esti játszótársakhoz hasonlóan fiatalokra építenek. A mieinket joggal tartották HKB elleni találkozó esélyeseinek, ha és amennyiben mindvégig fegyelmezett, koncentrált hokit produkálnak, és nem engednek meg semmiféle lazaságot.

A vendégek kapujában Nagy Péter kezdett és valószínű, hogy a fiatal hálóőr nem őriz túl szép emlékeket a meccs első percéről, 17 másodperc múltán gólt kapott Egyed jóvoltából. A debreceni szurkolókat kissé megijesztette a nem várt esemény, szerencsére a csapat egyáltalán nem esett kétségbe. Az 5. percben egy fővárosi helyzetet követően indult a kontra, Kafka passzát Silló tálalta a kilépő Izacky elé, aki elegánsan a hazai hálóba helyezte. A harmad hátralévő részében egyre nagyobb fölénybe került a vendégcsapat, szép technikai megoldásokat láthattunk, de a vezetést nem sikerült átvenni, nem voltunk elég élesek. A kapura lövések terén 10 találattal (5-15) vertük az ellenfelet.

A 2. játékrész kezdetén kicsit „benn maradtunk az öltözőben”, 23.16-nál kontrázott a HKB, Szappanosra nem jutott védő, újra vezettek a hazaiak. 24.58-nál a fővárosi gólszerzőt kiküldték fogás miatt, a fórt pedig jól játszották meg a mieink: Berta teremtett helyzetet, átadását Kuleshov adta tovább Molnár Dávidnak, aki egyből a hazai kapuba helyezte a korongot. Nem egészen három perccel később Berta lövése után Hetényi Péter találta meg a hosszú oldalon helyezkedő Kuleshovot, Vlad pedig a hálóba vágta a pakkot. A 32. percben Behal kapott 2 percet, az emberhátrányt kivédekeztük, a hazaiak viszont nem úszták meg Izsák kiállítását. 36.47-et mutatott az időmérő, amikor Novotny átadásából Berta volt eredményes. És ezzel még nem volt vége a gólszüretnek. 37.10-nél Silló - Molnár volt a korong útja, tőle Kuleshov kapta, és egy gól, valamint egy gólpassz után a harmadik ERSTE Ligás pontját is megszerezte. Nem csoda, hogy a HKB a gól után kapust cserélt, mi pedig 12-7-es lövési mutatóval vonultunk pihenőre.

A 3. harmad kevés izgalmat hozott, a debreceniek végig fölényben játszottak, látszólag különösebb erőfeszítés nélkül szövögették a támadásaikat. A mérkőzés „zsebben volt”, ezen nem változtatott Szűcs gólja sem, amit 54.15-nél szerzett. A hazaiak csak Kovács Bronson 54.58-kor kezdődő kiállítása alatt próbálkoztak az eredmény kozmetikázásával, de nem jártak sikerrel.

Az egyetemista csapat megfontolt, érett hokit játszva biztosan hozta el a három pontot a Tüskecsarnokból. Meglehet, hogy az érzékenyebb lelkű debreceni szurkolók a szívükhöz kaptak, amikor a Hokiklub kétszer is megszerezte a vezetést, a játékosok azonban tudták és tették a dolgukat. Az Erste Liga tabelláját a vasárnapi meccsek után 9 ponttal a mieink vezetik. Nyilván tudjuk, hogy nagyon távol van még az idény vége, de akkor is jól esik ízlelgetni. Új lap íródott az Erste Liga történetében.

20 esztendős hálóőrünk, Nagy Péter, ezen a meccsen mutatkozott be az Erste Ligában. 

- Az első harmadban kicsit benn maradtunk az öltözőben, aztán a szünetben az edzőnk helyre tette a társaságot. Így a középső játékrészben már sikerült többször is betalálni. Ettől kezdve gördülékenyen ment a játék, és bár voltak kisebb egyéni hibák, már mi irányítottunk. Nem ez volt a legjobb meccsünk, de bízunk abban, hogy a következő ennél sokkal jobban megy majd! Én személy szerint nagyon élveztem az első Erste Liga meccsemet. Bár az elején kicsit izgultam, ezt szép lassan sikerült hátrahagyni és egyre jobban ment a védés. Nagy öröm, hogy győztes meccsen mutatkozhattam be az élvonalban.

2018.09.16. 17.40 Tüskecsarnok
(EL 20) Hokiklub Budapest – DEAC 3-5 (1-1, 1-4, 1-0)
Gólszerzők:
Egyed, Szappanos és Szűcs, illetve Kuleshov (2), Izacky, Molnár D. és Berta

Szöveg: =cs=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: P.K. Zsuzsa
Email:
közzétéve: 2018-09-17 09:43:00

további cikkek a témában
Responsive image
Sikeréhes UTE érkezik

P.K. Zsuzsa * 2019-09-25 14:00:00

Responsive image
Szeredára várva

P.K. Zsuzsa * 2018-10-18 12:30:00

Responsive image
Szerdán kell javítani!

P.K. Zsuzsa * 2019-02-27 09:09:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS